€8

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Een fascinerende biopic boordevol angst, drugs en rock'n'roll met een rebelse blik achterwaartse op de tegencultuur van de jaren tachtig

Nico 1988 speelt zich af in het laatste levensjaar van de zangeres, wanneer ze met een bij elkaar geraapte band op tournee gaat door Europa. 'Verslaafde amateurs', noemt ze haar bandleden, maar zelf is Nico na jarenlang heroïnegebruik ook niet altijd bij stem. Toch hebben ze het vaak gezellig in het krappe busje waarmee ze van stad naar stad rijden. Alleen bij grensovergangen is er paniek - dan moet de drugsvoorraad verstopt worden.

Nico 1988 volgt Nico, oftewel de Duitse Päffgen, in de laatste twee jaar van haar leven, tijdens internationale optredens, soms fenomenaal, soms gênant. Lang voorbij haar gloriedagen als een superster schoonheid in Andy Warhol's Factory en soms leadzanger voor de Velvet Underground, stort Christa Paffgen, professioneel bekend als Nico, de helling af van de heroïneverslaving zoals Nico in 1988 opent.

Susanna Nicchiarelli, schrijver-regisseur, concentreert zich op de rampzalige tournee van haar band van Manchester, Engeland, naar Italië en Oost-Europa, diep in het leven van een tragische maar opmerkelijke vrouw. Een rebelse blik achterwaartse op de tegencultuur van de jaren tachtig.

Share with friends

Date and Time

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved