Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 3

Izlagači: Davor Molnar i Zdenka Lacina

Opis događaja: Sam koncept predavanja sastoji se od: 1. razgovor s redateljem te usvajanjem općeg koncepta (a to znači prve redateljske upute i smjer u kojem želi postaviti predstavu), 2. izrada prvih skica, 3. razrada skica i odabir materijala, 4. izrada scenografije i kostimografije, 5. probe kostima i tehnička proba scenografije, 6. izrada svjetla i 7. i sama predstava

Sektor kreativne industrije: Izvedbene umjetnosti

Programski sadržaj namijenjen je: Srednješkolcima, Studentima, Građanima, Članovima udruga, Kreativcima

Životopis:

Davor Molnar, rođen je 19. rujna 1976. godine u Osijeku gdje je završio osnovnu i srednju graditeljsku školu. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku završio preddiplomski studij Kazališnog oblikovanja . Od 2015. do danas upravitelj tehnike Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Do sada je radio scenografije za studentske predstave „ EUGEN SAVOJSKI“, „COSI FAN TUTTE“, „ MAJKA“ , „ LILIOM / KAZIMIR I KAROLINA“. Samostalno potpisuje scenografije za predstave „ JEDAN ČOVJEK ,DVA ŠEFA „ u režiji Radovana Marčića, ( HNK U Osijeku ) „ ZOOLOŠKA PRIČA „ u režiji Miroslava Čabraje ( HNK u Osijeku ) , „ VITEZ BEZ KONJA “ u režiji Jasmina Novljakovića ( Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku), „PRAVI ZAPAD“ u režiji Dimitrija Udovičkog ( Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada) , „ STAKLENA MENAŽERIJA“ u režiji Dražena Ferenčine ( Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima) .Tehnolog predstave „ BIJELI JELEN „ ( Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku). Surađivao s Gradskim galerijama kao tehnički suradnik u produkciji predstava „MOLLY BLOOM“, „ KISIK“ , „ JEDNA ŽUDNJA , DVA BODEŽA I TRI DEMONA U KOSI „ Bio je voditelj tehničke službe Osječkog ljeta kulture u nekoliko navrata.

Zdenka Lacina rođena je 13.03.1981.god. Završila je srednju Tekstilno-tehničku školu za odjevnog tehničara 1999. godine, potom Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer dizajna tekstila i odjeće kao diplomirani viši modni dizajner 2004.godine. Magistrirala je također na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno – tehnološki fakultet na Sveučilišnom diplomskom studiju kao Magistra struke, inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, smjer: kostimografija 2013. godine. Radno iskustvo konstrukcije, modeliranja i dizajna stekla je radeći u radionici HNK u Zagrebu pod vodstvom Jelice Ozimec, gdje je sudjelovala u izradi brojnih opernih, dramskih i baletnih produkcija. Kao dizajner, konstruktor i modelar radila je i u modnoj industriji: Varteks Pro d.o.o. Varaždin, Sloga IMK d.o.o. Požega, Smoda d.o.o. Požega , bavila se poslom stilista i vizažista (Poslovni časopis B4-LIFE, modna agencija Formo models, Zagreb," Srcolovka " RTL, Zagreb), organizirala modne revije te pisala vlastitu modnu kolumnu. Sudjelovala je u brojnim grupnim i samostalnim modnim revijama , a od 2009. surađuje sa UAOS kroz kazališne projekte kao kostimograf ili asistent kostimografije.

Sponzor događaja:

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved