Free

N70 verkenningsloop voor Alpe d'HuZes 2019

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Berg en Dal

Oude Kleefsebaan 116

(Parkeerplaats Tivoli)

6571 BK Berg en Dal

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Event description

Description

Tijdens deze verkenningsloop laten we jullie hardlopend kennismaken met de orginele N70 wandelroute (trail) in de bossen van Berg en Dal, Nijmegen, Ubbergen en Beek. We maken 2 groepen, een voor de korte (1/2) route en een voor de lange route. Het tempo wordt bepaald door de langzaamste hardlopers, maar er mag natuurlijk gelust worden. Er wordt voldoende tijd gemaakt voor het maken van foto's en te genieten van de mooie vergezichten. Jullie gidsen zijn 2 ervaren marathonlopers die de N70 zo'n beetje uit het hoofd kennen, Alida begeleidt de korte route en Riny de lange route. Je moet zelf voldoende eten en drinken mee nemen, na afloop kan er wat worden gedronken en gegeten (op eigen kosten).
Verzamelen vanaf 10:15 op de parkeerplaats bij Tivoli (tegenover Pannenkoekhuis De Heksendans)

De deelname aan dit evenement is gratis, maar wij verwachten wel een minimale bijdrage van 10 Euro voor het goede doel. Wij lopen beiden dit jaar mee met Alpe d'HuZes, waarbij wij een aantal keren de Alpe d'Huez oprennen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.
Zie ons promo filmpje: https://youtu.be/9VLGPEHWH_g
en voor donaties onze actiepagina: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/rinycrul


Een avontuurlijke route over de stuwal
Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 in het Rijk van Nijmegen. De wandeling kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden, maar ook door haar cultuurhistorische karakter. Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers. Deze unieke wandeling voert je namelijk over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De totale route is circa 16 kilometer lang. Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars.

Share with friends

Date and Time

Location

Berg en Dal

Oude Kleefsebaan 116

(Parkeerplaats Tivoli)

6571 BK Berg en Dal

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Save This Event

Event Saved