Free

Musseum of Humanity

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Vermaning

Westzijde 80

1506 EG Zaandam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Vanuit de overtuiging dat elk mens het waard is om waardig in beeld te worden gebracht heeft Ruben duizenden mensen geportretteerd. Zo ontstond het verlangen om een plek te creëren waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten. Een museum waar al de geportretteerde meesterwerken in hun volle glorie te bewonderen zijn!

Sinds 2004 werkt documentair fotograaf Ruben Timman aan project Humanity, een meerjarig fotoproject, ooit ontstaan uit een droom. In deze droom kreeg Ruben een rondleiding van Kofi Annan in een vervallen Museum der Mensheid.

In het voorjaar van 2017 bezocht Ruben gebouw 8 op het Hembrugterrein en toen gebeurde er iets bijzonders: “Als ik het museum binnenkom krijg ik kippenvel; dit is het ‘Museum der Mensheid’ uit mijn droom in 2001!”

Hierna richt Ruben het gebouw in als zijn geheime Museum en maakt er de korte film ‘Museum of Humanity’ samen met Berend (regisseur) en Wiebe Boorsma. Wiebe componeerde de muziek, uitgevoerd op de cello door Eva van de Poll. Tijdens de korte film zal Eva het gecomponeerde stuk spelen. Ruben zal vertellen over zijn droom en het Museum of Humanity.

Maak kennis met Ruben’s droom, ervaar de kracht van de portretten en de schoonheid van het Humanity project terwijl je je laat meevoeren door de klanken van Eva’s cello.

Share with friends

Date and Time

Location

Vermaning

Westzijde 80

1506 EG Zaandam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved