Free

Møt de nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Litteraturhuset

29 Wergelandsveien

0167 Majorstuen

Norway

View Map

Event description

Description

Hva vet du om nordisk barnelitteratur? Nå har du muligheten til å møte et knippe nordiske forfatter- og illustratørstemmer på ett brett. I år er det Norge som har ansvaret for utdelingen av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i Den Norske Opera & Ballett, og samme dag inviterer vi til et møte med årets nominerte fra Danmark, Finland, Færøyene, Island, det samiske språkområdet, Åland, Sverige og Norge. Det blir opplesning, samtale og mulighet for å snakke med hver enkelt forfatter og illustratør i etterkant.

Moderator: Dag Larsen, Norsk barnebokinstitutt

Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris ble opprettet av Nordisk råd i 2012. Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris ble delt ut for første gang under Nordisk råds sesjon 2013, sammen med Nordisk råds øvrige priser. Utdelingen er resultatet av de nordiske kulturministrenes mangeårige ønske om å styrke og løfte barne- og ungdomslitteraturen i Norden. Prisen tildeles av en jury på med medlemmer fra de fem nordiske landene i tillegg til Færøerne, Grønland, Åland eller det samiske språkområdet.

Link til Nordisk Råds presentasjoner av de nominerte bøkene: https://www.norden.org/no/news/nominerte-til-nordisk-rads-barne-og-ungdomslitteraturpris-2018


Share with friends

Date and Time

Location

Litteraturhuset

29 Wergelandsveien

0167 Majorstuen

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved