Free

Moonshots invites GEERT NOELS - Gigantisme

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

the ENTREPOT

Hessenplein 2

Antwerpen

Belgium

View Map

Event description

Description

Moonshot #4

Geert Noels is econoom, oprichter en CEO van de vermogensbeheerder Econopolis en veelgevraagd opiniemaker over financiële en economische onderwerpen. Honderdduizend mensen volgen hem elke dag op Twitter. Zijn visie op de financieel-economische toekomst schreef hij neer in de bestseller Econoshock (2008), bekroond met de ABN-AMRO-Publieksprijs voor het beste non-fictieboek. Van dat boek werd ook een documentaire gemaakt.

In 2019 verscheen "Gigantisme", een boek dat ontspoorde groei in bedrijven, organisaties en structuren aan de kaak stelt en de impact ervan op mens en maatschappij:

Waarom stijgt het aantal obesitasgevallen als er ergens een nieuwe hypermarkt opengaat? Waarom strijken de grootste bedrijven alle winsten op? Waarom raken voetbalclubs uit België en Nederland nauwelijks verder dan de voorrondes van de Champions League?

Tien jaar na het begin van de financiële crisis en tien jaar na zijn bestseller Econoshock maakt Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie. Onze wereld lijdt aan gigantisme. Bedrijven en organisaties worden steeds groter en machtiger. Dat fenomeen doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in verdrukking, met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg.

In Gigantisme stelt Geert Noels ook tien oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, de giganten temmen en de mens en het milieu weer een plaats geven in de wereldeconomie. De toekomst zal kleiner, trager en menselijker zijn.

Share with friends

Date and Time

Location

the ENTREPOT

Hessenplein 2

Antwerpen

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved