€7.50

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Een zeldzame film en een wereldwijd succes. Een prachtige verhaal over een jongen die zichzelf probeert te vinden.

'Wat is een flikker?', vraagt de zwijgzame Chiron aan de vriendelijke crackdealer Juan, die zich in het eerste hoofdstuk van het magnifieke Moonlight als een vader over het jochie ontfermt. Het antwoord is opvallend invoelend voor een man die zijn geld verdient in een extreem masculiene wereld en rijdt in een auto met glimmende velgen en een gouden kroontje op het dashboard. 'Een flikker is een woord dat wordt gebruikt om gays een rotgevoel te geven', zegt Juan.

“Moonlight” is een drama over een afro-amerikaanse jongen uit Miami. De film is verdeeld in drie hoofdstukken waarin je de hoofdpersoon Chiron in zijn kinderjaren, puberteit en als volwassene ziet. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele jongeman die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren ontmoet hij de drugsdealer Juan

Als tiener wordt Chiron probeert hij zijn seksuele geaardheid te onderdrukken. Hij heeft het moeilijk een plaats in de wereld te vinden en maakt deel uit van een stad en tijdperk waarin jonge mannen geweld als de oplossing voor alle problemen zien en homoseksualiteit als een zwakte beschouwen. Enkel zijn vriend Kevin biedt hem enige troost, maar al gauw worden de twee gedwongen om hun liefde voor elkaar op een drastische wijze te verbergen.

Tot slot is Chiron te zien als een volwassen, stoere man. Hij lijkt volledig veranderd, maar Kevin beseft dat alles slechts schijn is om zijn ware gevoelens te verbergen.

Share with friends

Date and Time

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved