Gratis

Modigt ledarskap – studiebesök hos cirkulär matproducent

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Foodhills

Billesholmsvägen 4

26740 Bjuv

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Framtidens lösningar kräver modiga ledare idag. För att minska vår klimatpåverkan och skapa ett hållbart samhälle behövs ledare som vågar tänka nytt och utmana gamla tankesätt.

Ett område som kräver anpassade lösningar för en växande befolkning och ökad urbanisering är livsmedelsproduktion. Enligt LRF (2019-06-04) är Sverige självförsörjande till 50 %, resten av maten vi äter importeras. Riksdagen antog i juni 2018 en livsmedelsstrategi vars mål är att öka den svenska produktionen av livsmedel. En aktör som vill bidra till att öka svenskodlad mat är Foodhills i skånska Bjuv.

Foodhills avsikt är att tillsammans med partners bygga en global referens- test- och pilotanläggning för cirkulär livsmedelsproduktion. Intressebolag skapas för cirkulär produktion av frilands- och växthusodlade grönsaker och landbaserad fiskodling.

Träffa Foodhills styrelseordförande Bengt Persson

Den 17 mars 2020 har du som NMC-medlem möjlighet att besöka Foodhills och ta del av deras verksamhet och lyssna på hur Foodhills ordförande (och tidigare VD) Bengt Persson arbetar med modigt ledarskap. Vi kommer äta lunch och diskutera i mindre grupper hur vi som arbetar med miljö och hållbarhet kan bli ännu modigare i vårt ledarskap.

Målgruppen för detta event är hållbarhetschefer eller motsvarande, VD, produktionschef, FoU-ansvarig eller affärsutvecklare men även andra intresserade är välkomna. Tipsa gärna dina kollegor om detta besök!


Program:

10.30 - Samling på Foodhills anläggning i Bjuv

10.45 - Bengt Persson, styrelseordförande Foodhills, hälsar välkommen och berättar om sin syn på modigt ledarskap.

11.15 - Rundtur

12.15 - Lunch

13.00 - Diskussion kring modigt ledarskap

13.45 - Summering av dagen

14.00 - Avslut


Praktisk information:

Oömma skor och kläder rekommenderas vid rundturen.

Hitta hit:

Kollektivt - Från Helsingborg C går regionbuss 250 mot Ekeby via Bjuv kl. 09.30 och är framme 10.15 vid hållplats Bjuv Selleberga. Från hållplatsen tar det cirka 5 minuter att gå.

Med bil - Med bil tar det cirka 50 minuter att köra från Malmö. NMC förespråkar samåkning. Ange i anmälan om du har bil och varifrån du kör eller om du önskar åka med i en bil och varifrån. NMC skickar ut en lista med vilka som åker bil och vilka som vill åka med, så att deltagare kan ta kontakt med varandra.

Varmt välkomna!

Detta studiebesök berör de globala hållbarhetsmålen:

  • 2 - Ingen hunger
  • 12 - Hållbar konsumtion och produktion
  • 14 - Hav och marina resurser
  • 15 - Ekosystem och biologisk mångfald

De globala hållbarhetsmålen


Övrig information

Sista anmälningsdag: 11 mars 2020

Deltagare: Seminariet endast öppet för NMC-medlemmar. Max 2 deltagare per medlemsföretag kan anmäla sig.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar.

Bli medlem i NMC: Bli medlem idag och anmäl dig till eventet! Bli medlem i NMC - klicka här!

Avbokning: Avbokning måste göras senast den 13:e mars 2020. OBS! En avgift om 500 kr faktureras vid sen eller ingen avbokning då vi vill säkerställa att alla som vill deltaga kan göra så.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att kontakta My Björk (NMC:s kansli i Syd) tel. 010 505 38 28 eller e-post my.bjork@nmc.a.se.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Foodhills

Billesholmsvägen 4

26740 Bjuv

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved