Modigt ledarskap – studiebesök hos cirkulär matproducent

Panelen Åtgärder och detaljer

Försäljning slutade

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Foodhills

Billesholmsvägen 4

26740 Bjuv

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
Den 6 okt 2020 har du som NMC-medlem möjlighet att besöka Foodhills och ta del av deras verksamhet och lyssna på hur de arbetar cirkulärt!

Eventdetaljer

Framtidens lösningar kräver modiga ledare idag. För att minska vår klimatpåverkan och skapa ett hållbart samhälle behövs ledare som vågar tänka nytt och utmana gamla tankesätt.

Ett område som kräver anpassade lösningar för en växande befolkning och ökad urbanisering är livsmedelsproduktion. Enligt LRF (2019-06-04) är Sverige självförsörjande till 50 %, resten av maten vi äter importeras. Riksdagen antog i juni 2018 en livsmedelsstrategi vars mål är att öka den svenska produktionen av livsmedel. En aktör som vill bidra till att öka svenskodlad mat är Foodhills i skånska Bjuv.

Foodhills avsikt är att tillsammans med partners bygga en global referens- test- och pilotanläggning för cirkulär livsmedelsproduktion. Intressebolag skapas för cirkulär produktion av frilands- och växthusodlade grönsaker och landbaserad fiskodling. 

Träffa Foodhills styrelseordförande Bengt Persson

Den 6 oktober 2020 har du som NMC-medlem möjlighet att besöka Foodhills och ta del av deras verksamhet och lyssna på hur Foodhills styrelseordförande Bengt Persson arbetar med modigt ledarskap. Vi kommer äta lunch och diskutera i mindre grupper hur vi som arbetar med miljö och hållbarhet kan bli ännu modigare i vårt ledarskap.

Målgruppen för detta event är hållbarhetschefer eller motsvarande, VD, produktionschef, FoU-ansvarig eller affärsutvecklare men även andra intresserade är välkomna. Tipsa gärna dina kollegor om detta besök!

Program:

10.30 - Samling på Foodhills anläggning i Bjuv   

10.45 - Presentation av NMC, deltagare och dagens talare Bengt Persson, styrelseordförande i Foodhills AB som berättar om Foodhills och modigt ledarskap

11.15 - Rundtur

12.15 - Lunch i restaurangen Ärtan

13.00 - Diskussion kring modigt ledarskap

13.45 - Summering av dagen och avtackning

14.00 - Avslut

Varmt välkommen!

Vänliga hälsningar,

Lovisa Lönegren, Generalsekreterare NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

Praktisk information:

Oömma skor och kläder rekommenderas vid rundturen.

Hitta hit:

Kollektivt - Från Helsingborg C går regionbuss 250 mot Ekeby via Bjuv kl. 09.30 och är framme 10.15 vid hållplats Bjuv Selleberga. Från hållplatsen tar det cirka 5 minuter att gå.

Med bil - Med bil tar det cirka 50 minuter att köra från Malmö. NMC förespråkar samåkning. Ange i anmälan om du har bil och varifrån du kör eller om du önskar åka med i en bil och varifrån. NMC skickar ut en lista med vilka som åker bil och vilka som vill åka med, så att deltagare kan ta kontakt med varandra.

Covid-19:

Detta är ett studiebesök med begränsat antal deltagare och vi vill uppmana dig som deltagare att endast närvara om du är helt frisk och symtomfri. För att minska risken för smittspridning av coronavirus kommer studiebesöket att anpassas så att social distansering kan upprätthållas samt handsprit och handtvättsmöjligheter kommer finnas i anslutning till besöket. Vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten för ytterligare information. Vi tackar på förhand för din förståelse.

Detta studiebesök berör de globala hållbarhetsmålen:

  • 2 - Ingen hunger
  • 12 - Hållbar konsumtion och produktion
  • 14 - Hav och marina resurser
  • 15 - Ekosystem och biologisk mångfald

Övrig information

Sista anmälningsdag: 2 oktober 2020

Deltagare: Seminariet endast öppet för NMC-medlemmar. Max 2 deltagare per medlemsföretag kan anmäla sig.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. 

Bli medlem i NMC: Bli medlem idag och anmäl dig till eventet! Bli medlem i NMC - klicka här!

Avbokning: Avbokning måste göras senast den 2 oktober 2020. OBS! En avgift om 500 kr faktureras vid sen eller ingen avbokning då vi vill säkerställa att alla som vill deltaga kan göra så.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att kontakta My Björk (NMC:s kansli i Syd) tel. 010 505 38 28 eller e-post my.bjork@nmc.a.se. 

Coronavirus: För att minska risken för ytterligare smittspridning av coronavirus rekommenderar vi dig som under de senaste 14 dagarna har vistats i områden där smittspridning är allmän (eller har familjemedlemmar som vistats i dessa områden) att endast deltaga via eventuell webbsändning. Vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten om du är osäker på vilka områden som berörs. Vi tackar på förhand för din förståelse.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.


		Modigt ledarskap – studiebesök hos cirkulär matproducent bild

Tid

Plats

Foodhills

Billesholmsvägen 4

26740 Bjuv

Sweden

Se karta

Spara detta event

Händelse sparad