€5

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Milo is een sympathieke en ontroerende kruising tussen een sprookje en een coming of age-film, over schoonheidsidealen en buitenbeentjes, ideale plaatjes en onvoorwaardelijke liefde.

De tienjarige Milo heeft een zeldzame huidafwijking. Hij is anders dan andere kinderen zonder dat hij het zelf weet. Zijn kille vader schaamt zich voor hem en heeft de afwijking voor het joch én de buitenwereld verborgen weten te houden. Dit zorgt er voor dat Milo zich op school een buitenbeentje voelt en zich liever bezighoudt met zijn hobby’s, zoals fotografie. De enige bij wie Milo iets van begrip vindt, is zijn dwarse opa. Het is opa die Milo een polaroidcamera cadeau doet. Op een gegeven moment toont hij een polaroidfoto van zichzelf, ingesmeerd onder een dikke laag huidcrème.

Echt leuk vindt Milo het niet om een buitenbeentje te zijn. Het aankomende schoolkamp biedt gelukkig een uitgelezen kans voor hem om nieuwe vriendjes te maken. Wanneer zijn strenge vader hem echter verbiedt om te gaan, besluit Milo er op eigen houtje op uit te trekken. Na een aantal spannende gebeurtenissen en een mislukte kidnapping, komt Milo terecht bij het oudere criminele koppel Star en Mickey. Van hen leert Milo steeds meer over zichzelf en de wereld. Zijn verblijf daar is grappig, luchtig en ontroerend. Hij mag alles wat hij thuis niet mag; hij schiet een pistool leeg en ze laten hem bier drinken. Bovenal leert Milo er wat echte, onvoorwaardelijke liefde is.

Milo is een Engelse film. Op het Cinekid Festival van 2012, waar hij als openingsfilm werd vertoond, werd Milo door de MovieSquad-jury bekroond als Beste Internationale Kinderfilm.

Share with friends

Date and Time

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved