Free

Mariken, visioen van een opera

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Westzijderkerk

Westzijde 14g

1506 EE Zaandam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Filmmaker Sonia Herman Dolz volgde met haar camera het maakproces van Mariken in de tuin der lusten. Dit resulteerde in de boeiende documentaire Mariken, Visioen van een Opera.

De gerenommeerde cineaste Sonia Herman Dolz is onder meer bekend van haar documentaires over Valery Gergiev en Het Nationale Ballet. Bij OPERA2DAY trok ze op met het operagezelschap tijdens de creatie en kreeg ze alle ruimte om het creatieproces vast te leggen van de opera over Mariken van Nieumeghen, op muziek van Calliope Tsoupaki. “Ze mocht volgen wat ze wilde”, zegt Serge van Veggel, die een belangrijke rol speelt als regisseur van de opera. Resultaat is de filmische en muzikale documentaire Mariken, Visioen van een Opera, waarin beelden van de making-of organisch samenvloeien met beelden uit de uiteindelijke voorstelling.

De titel Mariken, Visioen van een Opera verwijst naar de visioenen die de verschillende makers op hun eigen manier hebben van een werk dat nog niet bestaat en dat ze samen waarmaken. Die makers waren het team van OPERA2DAY samen met Het Nationale Theater, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. “Tussen het eerste idee en de uiteindelijke verwezenlijking, in 2015, zat een jaar of zes.”

Share with friends

Date and Time

Location

Westzijderkerk

Westzijde 14g

1506 EE Zaandam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved