Mária története

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Assisi Szent Ferenc Plébánia Templom

Bakáts tér 13.

1092 Budapest

Hungary

View Map

Event description

Description

Mária története

Mária története egy évek óta érlelődő projekt volt a Csíkszerda íróasztalfiókjában, amely szeptember 24-én újra felcsendül két egymást követő koncerten. Az előadás folyamán annak a különleges személynek az élettörténetét követhetik végig a hallgatók, aki alighanem a legtöbbször megénekelt alakja az európai zenetörténetnek.

Hogy mi teszi különlegessé?

Elsősorban a dalanyag sokszínűsége az, ami önmagában is magávalragadó: középkori cantigas, reneszánsz canzonetta, motetta; angol carol és német protestáns népének éppúgy választotta tárgyául Máriát, mint magyar népdalok, archaikus népi imádságok, XX. századi és kortárs kórusművek, vagy afrikai ökumenikus énekek. Ebből a szinte kimeríthetetlen dalhagyományból értesülhetünk életének olyan apró mozzanatairól is, melyeket a nagy vallások kanonizált irataiból egyáltalán nem tudhatunk.

A hétfőnként próbáló Csíkszerda arra invitálja koncertjeinek hallgatóit, hogy szippantsanak bele a Máriát 2000 éve szüntelenül körülvevő mágikus levegőbe, kísérjék el útján Szent Annától egészen mennybe való felvétetéséig. Hagyják magukat ringatózni korok, zenei stílusok és nyelvek között, élvezve, hogy a kórus minden pillanatban aktívan formálja a létrejövő zenei szövetet a 100 tagú együttes által kifejlesztett kórusimprovizáció kimeríthetetlen eszköztárával.


Gyakran ismételt kérdések


HA VALAMELYIK KONCERT DÁTUMA NEM JELENIK MEG A VÁLASZTHATÓ LEHETŐSÉGEK KÖZÖTT, AKKOR ARRA AZ ELŐADÁSUNKRA MÁR ELFOGYTAK A REGISZTRÁLHATÓ HELYEK. KÉRJÜK, VÁLASSZON A MÉG MEGLEVŐ IDŐPONTOK KÖZÜL!

HA MÁR ELFOGYTAK A REGISZTRÁLHATÓ HELYEK, ÉS SAJÁT FELELŐSSÉGÜKRE ELJÖNNEK A KONCERTKEZDÉSRE, MINDENT MEGTESZÜNK, HOGY A REGISZTRÁLT NÉZŐK BEENGEDÉSE UTÁN ÖNÖKNEK IS HELYET BIZTOSÍTSUNK.

KÖZÖNSÉGSZERVEZÉSÜNK PÓTLISTÁKAT NEM TUD INDÍTANI, KÉRJÜK, HOGY HELYFOGLALÁSI KÉRÉSSEL BETELT KONCERTEK ESETÉN NE ÍRJANAK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.


 • K: Szükséges-e kinyomtatnom a jegyet?
 • V: A Csíkszerda elkötelezett a környezet védelme és a mind kevesebb papírhasználat mellett, ezért a koncertekre regisztráltak névsora a helyszínen nálunk lesz.


 • K: Nem én regisztráltam jegyet magamnak a koncertre, hanem egy ismerősöm/rokonom - hogyan tudom átvenni?
 • V: A belépésnél mindössze annyit kell tennie, hogy bemondja a regisztráló személy nevét.


 • K: Regisztráltam, de egy közbejött program miatt mégsem tudok elmenni a koncertre. Mi a teendőm?
 • V: Kérjük, törölje az Eventbrite-on a foglalást vagy írjon a csikszerda.kozonsegszervezes@gmail.com címre egy helyfoglalást lemondó levelet.


 • K: Nem tudtam már jegyet venni a számomra alkalmas időpontra - lehetséges még a helyszínen bejutnom?
 • V: Az előzetes regisztrációt azért vezettük be, hogy minden kedves hallgatónk kényelmesen elférjen a koncerten. Nagy örömünkre a Csíkszerda koncertekre való érdeklődés egyre nagyobb, ezért szeretnénk elkerülni a tömeggel, torlódással járó kellemetlenségeket. Amennyiben nem regisztrált előzetesen, a bejutást sajnos nem tudjuk garantálni. • K: Legkésőbb mikor foglalhatok magamnak jegyet?
 • V: Az esemény előtt pontosan 24 órával zárul az adott koncertre a regisztráció.


 • K: Családommal/gyerekekkel jövök, hány jegyet foglaljak?
 • V: Kérjük, hogy minden résztvevő számára (felnőtt és gyermek) egyaránt foglaljon jegyet.

Date and time

Location

Assisi Szent Ferenc Plébánia Templom

Bakáts tér 13.

1092 Budapest

Hungary

View Map

Organizer CSIIIKSZ≡RDA

Organizer of Mária története

A 2009-ben alakult, mára többszáz aktív taggal működő Csíkszerda kórus Tóth Árpád karnagy vezetésével újragondolja a közös éneklés minden elemét. A koncertekre választott írott zenei anyag szinte csak eszköz a kórusban éneklés, az énekelve alkotás, a mindenkiben jelen lévő művészi önkifejezés csodájának megmutatására. A darabokat jelen idejűvé, élővé tevő improvizáció az egyéni alkotó szabadság megélése a közönséggel közösen. Az improvizáció teljes jelenlétet igényel az éneklőktől és a hallgatóktól egyaránt. Így teremt energiát, egyszeri és megismételhetetlen zenei élményt.

Save This Event

Event Saved