Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online Event

Event description
M365 Saturday Gurgaon 2020

About this Event

Microsoft 365 Saturday Gurgaon 2020 (formerly called as SPS Gurgaon) is a free online,15 hour event happening on Sep 19th, 2020. We will have non-stop sessions starting from 9:30 AM IST till 12:30 AM IST the next day where speakers from different parts of the world will be delivering sessions virtually. This event is totally free of cost and is open to anyone to attend. So please join us on this amazing virtual event where our speakers will be talking about different services of Microsoft 365.

The event will have two tracks (Developer Track & IT Pro track) and each session will run for 60 minutes and all the sessions will be delivered in English. We will have sessions from Microsoft MVP’s, RD’s, Community experts and also from Microsoft Teams, SharePoint & OneDrive engineering team.

The complete agenda for this event has been published below. Please click on the session title to attend the session.

Note: All the sessions will be delivered on IST time zone.

Opening Ceremony:

  1. Event Kickoff by Deepak Rajendran - Influence Programs Lead , Microsoft & Vignesh Ganesan (MSFT) - 09:30 AM — 15 min
  2. Welcome Note by Jeff Teper - Corporate Vice President, Microsoft & Vesa Juvonen - Principal Program Manager, Microsoft ( Recorded Video) - 09:45 AM — 15 min
  3. State of the art: Evolution of Office 365 - 10:00 AM — 30 min (Gokan Ozcifci, Microsoft MVP & RD)

Breakout Sessions:

Developer Track (Room 1):

  1. Developing SharePoint Framework Solutions for the Enterprise - 10:30 AM | 60 min (Nanddeep Nachan - Microsoft MVP, Smita Nachan, Aakash Bhardwaj)
  2. Microsoft Search with Microsoft Graph Connectors - 11:30 AM | 60 min (Manoj Mittal - C# Corner MVP, Sekhar Bestha)
  3. What's New in Microsoft Teams Platform - 12:30 PM | 60 min (Arvind Sankarasubramanian, Senior Program Manager, Teams Engineering, Microsoft)
  4. Building multilingual Communication sites in SharePoint Online - 01:30 PM | 60 min (Jayakumar Balasubramaniam - C# Corner MVP, Pavithra Murugesan)
  5. Azure DevOps using Microsoft Teams - 02:30 PM | 60 min (Kiran Gudipudi Senior Program Manager, Microsoft)
  6. No code solution to deploy your SharePoint Home site or Hub-site to Microsoft Teams as Personal tab - 03:30 PM | 60 min (Lalit Mohan)
  7. Task-oriented interactions in Microsoft Teams with messaging extensions - 04:30 PM | 60 min (Kirti Prajapati &Jenkins NS - Microsoft MVP)
  8. Customizing Profile Cards Using Microsoft Graph - 05:30 PM | 60 min (Sathish Nadarajan, Microsoft MVP)
  9. Your Intelligent Workplace with Microsoft Teams and AI Builder - 06:30 PM | 60 min (Nicole Enders)
  10. Microsoft 365 – Exploring Microsoft Graph Toolkit - 07:30 PM | 60 min (Prasham Sabadra)
  11. Implementing Microsoft Teams Governance using Power Automate, Microsoft Graph APIs and SharePoint - 08:30 PM | 60 min (Prashant G Bhoyar)
  12. Intro to AI with Azure and Office 365 - 09:30 PM | 60 min (Jason Rivera)
  13. Create your personal Assistant with Microsoft Bot Framework Composer - 10:30 PM | 60 min (Martin Gudel)
  14. Building Performant Power Apps - 11:30 PM | 60 min (Reza Dorrani, Microsoft MVP)

IT Pro Track (Room 2):

  1. Become a Microsoft Teams rockstar - 10:30 AM | 60 min (Gokan Ozcifci, Microsoft MVP & RD)
  2. How to digitally enable Firstline workers with Teams - 11:30 AM | 60 min (Aryak Singh & Srinidy Ravichandran - Program Managers, Teams Engineering Microsoft)
  3. Sensitivity labels in Microsoft 365 - 12:30 PM | 60 min (NarasimaPerumal Chandramohan - Microsoft MVP, Vinodha Ramji)
  4. Advance Data Governance in Office 365 - 01:30 PM | 60 min (Gaurav Dixit, Dushyant Sharma)
  5. Return to workplace solution - 02:30 PM | 60 min (Kishan Dubal, Shreyash Naithani - Software Engineer, Microsoft)
  6. SharePoint Spaces discovery: How to create a 3D entry space for your next company event ? - 03:30 PM | 60 min (Patrick Guimonet, Microsoft MVP)
  7. What's new and what's next: SharePoint and OneDrive administration - 04:30 PM | 60 min (Rk Menon, Karthik Gangidi, Sonia Gupta - Program Managers, SharePoint & OneDrive Engineering, Microsoft)
  8. Microsoft Lists - Share and track information across Microsoft 365 - 05:30 PM | 60 min (Saurabh Sood, Senior Program Manager & Shreyansh Agrawal, Senior Software Engineer, SharePoint & OneDrive Engineering, Microsoft)
  9. Security v Usability | The balance - 06:30 PM | 60 min (Marijn Somers, Microsoft MVP, Steve Dalby)
  10. Project Cortex: AI Powered Knowledge Network - 07:30 PM | 60 min (Joel Oleson, Microsoft MVP & RD)
  11. OneDrive Group Policies - Not only for the Enterprise - 08:30 PM | 60 min (Hans Brender, Microsoft MVP)
  12. Personnal and confidential data - how to manage them in O365 - 09:30 PM | 60 min (Sébastien PAULET, Microsoft MVP)
  13. Navigating you way to different admin centres in Microsoft 365 - 10:30 PM | 60 min (Chirag Patel, Microsoft MVP)
  14. Why (and How) my SP2013 IA needs to be redesigned for the future? - 11:30 PM | 60 min (Jay Leask)

NOTE: We won’t be recording the sessions and hence we expect you to attend the live session on Sep 19th .

Lets meet virtually on Sep 19th !

Event Organizers Contact Info:

  • Vignesh Ganesan, +91-7387783354, kamaleshvickyg59@gmail.com
  • Vijai Anand Ramalingam, +44-7405633535, anavijai@gmail.com
  • Mythili Ranganathan, +1-5716231615, mythiliranganathan.ab@gmail.com
  • Kamlesh Rao, +91-9844055812, kamlesh365@yahoo.com
  • Lalit Mohan, +91-9632506980, lmohangupta@outlook.com
Share with friends

Date and Time

Location

Online Event

Save This Event

Event Saved