Gratis

LUNCHKLUBBEN - Morgondagens lantbruk - Östra Götalandsregionen tar ledninge...

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Norrköping Visualiseringscenter

54 Kungsgatan

602 33 Norrköping

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Morgondagens lantbruk - Östra Götalandsregionen tar ledningen

Lantbruket genomgår en teknologisk omställningsprocess och möter därmed stora utmaningar. Östergötland och dess angränsande län är dock en av Sveriges starkaste jordbruksregioner, vi har vidare ett starkt näringsliv med stor industriell kapacitet och många framstående företag. Dessutom har vi ett universitet med framstående forskning inom områden som innovation, teknologi, hållbar utveckling och management.

Vinnväxtinitiativet Agtech2030, där Linköpings universitet är en av sammanlagt 22 parter, har fått drygt 70 miljoner från Vinnova. Den totala 10-årsbudgeten är dock större än betydligt så. Pengarna ska användas till att utveckla en innovationsmiljö för morgondagens lantbruk, där fokus ligger på sensorer, digitalteknik, AI och sakernas internet. Vi ska även arbeta med utveckling av nya affärsmodeller och annat som möjliggörs av den nya teknologin. Genom satsningen på innovationsmiljön Agtech 2030 hoppas vi att Östergötland och dess angränsade områden år 2030 ska vara en av världens mest framstående regioner inom området jordbruksteknologi – agtech.

Kom och lyssna på Charlotte Norrman, universitetslektor vid IEI, som kommer att berätta mer om initiativet.

LUNCHKLUBBEN är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se

130 kr inkl lunch, betalas på plats.

Program
11.30 Incheckning och mingel
11.45 Lunch och kaffe
12.30 Föredrag
13.00 Avslut

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

Norrköping Visualiseringscenter

54 Kungsgatan

602 33 Norrköping

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved