Free

Lunchföreläsning och utställningar: Framtidens materialval - hur gör du och...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Sliperiet

32 Östra Strandgatan

903 33 Centrala Stan

Sweden

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Välkommen på lunchföreläsning

Uminova eXpression bjuder in till inspirationsföreläsning över en lunch tillsammans med Björn Florman, materialbiblioteket om metoder för att hitta nya materialval när inspirationen tryter. Samtidigt visas studentutställningar från Summer eXpression och institutionen för estetiska ämnen. Sliperiets SoftLab står öppet där producent Emma Ewadotter finns på plats.

Vi bjuder på lunchmacka - anmälan är bindande!

Om föreläsningen
Under en timmes bilddrivet föredrag föreläser Björn om metoder för att hitta nya material när inspirationen tryter med utgångspunkt från hållbarhet och framtida materialtrender. Vad är en bioplast och vad är den bra till? Hur kan det som är fult, slitet och till och med ganska äckligt bli trendigt? Föreläsningen vänder sig till alla som på något sätt ägnar sig år formgivning och produktutveckling. Även de som arbetar med marknadskommunikation i produktutvecklande organisationer har anledning att delta. Inga förkunskaper krävs.

Om studentutställningarna
Studenter från kursen Design & kläder A, institutionen för estetiska ämnen visar upp sina egna idéer och uttryck som grund för sitt klädskapande. Processen skall inspirera till eget nytänkande med form, material och teknik. Aktuella perspektiv på klädframställning är miljö, etik, estetik och kommunikation.

Summer eXpression är ett projekt inom Uminova eXpression som synliggör, utvecklar och knyter ihop unga kreatörer och duktiga regionala tillverkare. Under sex veckor har de arbetat med att ta sin design från idé till prototyp till färdig produkt.

SoftLab i Sliperiet kommer hålla öppet mellan kl 11-14 där producent Emma Ewadotter finns på plats och visar på möjligheterna att nyttja labbet med all den utrustning och kunskap som finns tillgänglig.

Om materialbiblioteket
Materialbiblioteket som grundades 2005 av Björn Florman och Oliver Schmidt är en kunskaps- och inspirationsplats där material möter arkitekter, designer och produktutvecklare. Sedan 2012 finns Materialbibliotekets permanenta showroom på Stockholmsmässan. Här finns närmare 2500 materialprover, exempel på bearbetningsmetoder och kommande färgtrender.

Share with friends

Date and Time

Location

Sliperiet

32 Östra Strandgatan

903 33 Centrala Stan

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved