LIVING PROOF - ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЖИВОТ ИЗВЪН СИСТЕМАТА

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Lumiere

Пл. "България" №1 ("Малкото НДК")

1463 Sofia

Bulgaria

Event description

Description

Когато един млад мъж е диагностициран с едно от най-тежките и нелечими автоимунни заболявания, не му остава нищо друго, освен да търси начин за своето спасение. Така започва историята на канадския филмов продуцент и режисьор Мат Ембри, диагностициран през 1995 г. едва 19-годишен с Множествена склероза.

По покана на Фондация “МС – Мога сам”, в края на месец май, Мат Ембри пристига в България за да разкаже лично своята история и представи документалния филм “Живо доказателство” (Living proof), посветен на неговата борба с това заболяване. Филмът проследява пътя на Мат и неговия баща, от Англия до Айова, в търсене на отговори от най-добрите специалисти по МС в света относно възможностите за лечение на това заболяване, в това число с методите на холистичната медицина. Филмът поставя редица въпроси, свързани с ефективността на терапията, която традиционната медицина познава и фармацевтичните компании поддържат. Както и повдига завесата над зависимостта на дейността на благотворителните организации, създадени в полза на пациентите с МС, от фармацевтичните компании, правителствените организации и академични общности, и съществуващият реален конфликт на интереси между тях.

Филмът "Живо доказателство", който кинокритиците определят като едно от най-вълнуващите филмови събития за 2017 г., ще бъде представен за първи път в Европа, на 26 май 2018 г, събота, от 14 - 15.30 ч. в кино Люмиер. След прожекцията, от 15:30 - 16:30 ч., гостите на прожекцията ще имат възможността за среща - разговор с Мат. Билетите за прожекцията са осигурени от Фондация "МС - Мога сам".

Date and Time

Location

Lumiere

Пл. "България" №1 ("Малкото НДК")

1463 Sofia

Bulgaria

Save This Event

Event Saved