Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Live Streaming - Från Sagoland till Framtidsland

Futura Factory

Tuesday, October 25, 2011 from 6:45 PM to 8:15 PM (CEST)

Live Streaming  - Från Sagoland till Framtidsland

Ticket Information

Donation Type Sales End Price Fee Amount
Live Streaming - Donations baserat
Föreslagen donation 50kr
Ended

Share Live Streaming - Från Sagoland till Framtidsland

Event Details

Vart nästa Futura-event - INSPIRATION - Från Sagoland till Framtidsland - streamas från Xenter i Tumba, Sverige tisdagen 25 oktober kl. 18.45-20.15 ca.

Kvällens höjdpunkt är Tove Lifvendahl, kommunikationschef på Svenskt Näringsliv, som kommer att föreläsa om sin nya bok ”Från Sagoland till Framtidsland” som handlar om vad vi kan lära oss från utlandssvenskar och vad som skulle kunna uppstå mellan människor i Sverige och andra länder i form av gemensamma processer, nätverk och företag. Också, vad kan vi göra för att den kompetens vi har i Sverige, kanske inflyttad, inte flyttar ut.

Paneldebatt med:

Serdar Öztenar, VD Bosphourus AB, Medelhavsmat Catering, styrelse medlem Botkyrka/Salems Handelskammare
Färgstark entreprenör med nytänk inom matkultur, skapat ett starkt växande företag med 50-tal anställda. Rötter i Turkiet med barn som vill flytta utomlands. http://www.bosphorus.se

Victoria Senkpiel, Head of Brand Management, GlossyBox Nordics
Civilekonom, född i Sverige, men uppvuxen i Canada och Norge. International bakgrund och utbildning med erfarenhet från innovationsprogram i San Francisco. Hjärta för entreprenörskap inom kosmetik, mode och internet.

Johan Kjellman, företagsägare toxashop.se, aktiv politiker och nätverkare inom BNI.
Kassör i Nackalistan sittande i fritidsnämnden samt Kommunfullmäktige samt egenföretagare sedan fem år tillbaka med sin egen webshop www.toxashop.se. Johan har i många år lett företagsnätverket BNI på Lindingö och håller just nu på att starta ett BNI nätverk i Nacka.

Globalt Deltagande!
Evenemanget kommer att filmas av Jonatan Kruse, edinim produktion AB och streamas med hjälp av Xenter.


Tove Lifvendahl, Kommunikationschef, Svenskt Näringsliv och FörfattareFrån Sagoland till Framtidsland


Presentation och seminarium om en ny bok skriven av Tove Lifvendahl

Från sagoland till framtidsland. Om nationell identitet, utveckling och emigration.
 
Den svenska gemensamma nationalberättelsen handlar om sagolandet som höjde sig ur fattigdom för att industrialiseras, moderniseras och skapa en samhällsmodell som väckte beundran och respekt i världen. Vår självbild har medfört ett gott självförtroende men en dålig självkänsla, och ett uttryck för det utgörs av bristande nyfikenhet inför andras kunskaper och erfarenheter. En av de bärande stråken i vår sagoberättelse utgörs av den stora utvandringen till Amerika. Idag har Sverige alltjämt en stor utvandring, och inte minst till USA, men de som flyttar är alltjämt osynliga i den svenska samhällsdebatten.
 
Tove Lifvendahl är idag kommunikationschef på Svenskt Näringsliv (f n föräldraledig), samhällsdebattör och författare. Hon har tidigare skrivit om bl a integrationsfrågor och entreprenörskap inom välfärdsområdet. Hennes senaste bok lanserades i september och handlar om att ta tillvara outnyttjade resurser, såväl enskilda som ur ett nationellt perspektiv. Genom att utnyttja den resurs som finns hos utlandssvenskarna skulle mycket värdefullt kunna uppstå mellan människor i Sverige och andra länder i form av gemensamma processer, nätverk och företag. Men det första steget är synliggörande. Hur kan vi skapa sådana kontaktytor?
www.framtidsland.se


Futura Factory är en nystartad ideell förening och ett nätverk där idéer skapas, drömmar tar form, tankar och erfarenheter utbyts i sann entreprenörsanda. Vi vill bygga ett globalt nätverk som möjliggör lönsamma projekt från människors idéer och drömmar.
www.futurafactory.se


Välkommen att lyssna, samtala och diskutera om hur vi skapar fler möjligheter!

 

Streamas från: Xenter Botkyrka, NiseliSalen - En dynamisk mötesplats för kreativitet och utveckling! Anmäl dig ovan för Live Streaming online - och web access kommer skickas innan eventet!

Xenter BotkyrkaXenter NiseliSalen

Have questions about Live Streaming - Från Sagoland till Framtidsland? Contact Futura Factory

When & Where


Online - URL ges efter registrering, 24 timmar innan eventet.
Streamas från Xenter Botkyrka
14785 Tumba
Sweden

Tuesday, October 25, 2011 from 6:45 PM to 8:15 PM (CEST)


  Add to my calendar

Organizer

Futura Factory

Futura Factory är en ideell förening och ett nätverk där idéer skapas, drömmar tar form, tankar och erfarenheter utbyts och projekt genomförs i sann entreprenörsanda.

Nästan allt du kan tänka kan du också göra.

Email: info@FuturaFactory.se
Facebook.com/FuturaFactory
Twitter.com/FuturaFactory
YouTube.com/FuturaFactory
www.FuturaFactory.se

 

 

  Contact the Organizer

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.