€8

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Tiener Charley en falend racepaard Pete trekken samen door een uitgestrekte wildernis op zoek naar een plek die ze thuis kunnen noemen.

De vijftienjarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Een moeder is niet in beeld. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del, een nukkige en doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient. Met hem en jockey Bonnie reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete, maar als de lijmfabriek dreigt, komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan.
Charley besluit er met Pete vandoor te gaan. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien. Charley en Pete ervaren avontuur en verdriet in gelijke mate, maar verliezen nooit hun onbedwingbare hoop en veerkracht terwijl ze hun droom nastreven om een ​​plek te vinden die ze thuis kunnen noemen.

Lean on Pete is een meelevende en hartverscheurende blik op de verlangens naar liefde, familie en acceptatie die ons allemaal drijft.

Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden.

Share with friends

Date and Time

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved