€9

La Troupe D’Orphée

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Westzijderkerk

Westzijde 14g

1506 EE Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Opera van het jaar 2014. Spectaculaire Opera en muziektheater van Opera2day dat de ontroerende geschiedenis van Orphée vertelt die de liefde van zijn leven, de wonderschone Euridice, verliest.

‘Betoverend’, ‘Een waar mirakel’, ‘Raak spel, uitgekiende tableaus en schitterende muziek’, de ontvangst van pers en publiek was juichend in 2014. Raak ontroerd door dit verhaal van liefde over de mythologische Orphée die zijn geliefde Euridice verliest en met zijn zang de goden van de onderwereld wil overtuigen om haar terug te geven. Raak verwonderd door de toverachtige dans en de meesterlijke klanken van Charpentier. Zelden heeft oude muziek zo nieuw geklonken als hier in de Grote Kerk in Den Haag. 'Zang, dans, spel en scenografie vormen een perfect geheel.

Opera2Day heeft in deze voorstelling naast een team van geweldige jonge zangers en dansers ook een fraai barokensemble bijeengebracht. Gamba's, violen, blokfluiten, orgel, klavecimbel en een luit leveren een zoetvloeiende ondergrond voor de al even oorstrelende klanken van de zangers, onder wie vooral Reinoud van Mechelen, met zijn even soepele als krachtige tenorgeluid, eruit springt als Orphée. Ook Sophie Junker als Euridice en Geoffroy Buffière als de blinde Pluton schitteren in hun solopartijen. In het bijzonder de manier waarop de verschillende disciplines vervlochten zijn maakt La Troupe d'Orphée zo luisterrijk.

La Troupe D’Orphée is een eigentijdse voorstelling die zich heeft laten inspireren door een operaleven in de 18de eeuw waar operavoorstellingen werden gegeven door langstrekkende gezelschappen, 'troupes' genaamd. Mis het niet!

Share with friends

Date and Time

Location

Westzijderkerk

Westzijde 14g

1506 EE Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved