Kurs i Klara – Verksamhetsbaserad arkivredovisning

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Roda Education

Västra Järnvägsgatan 3

111 64 Stockholm

Sweden

Se karta

Återbetalningspolicy

Återbetalningspolicy

Refunds up to 7 days before event

Event description

Beskrivning

Vi välkomnar alla användare av Klara till våra kursdagar i arkivredovisning. Klara stödjer redovisning både enligt det allmänna arkivschemat och verksamhetsbaserad arkivredovisning. Kursdagarna omfattar allmänt handhavande i Klara, grunderna för att komma igång med verksamhetsbaserad arkivredovisning samt en fördjupning som siktar mot en mer tillämpad användning av Klara i den egna organisationen.

I grundkursen (dag 1) kommer vi att visa samtliga funktioner för att skapa klassificeringsstruktur med processer, lägga till handlingstyper och visa hur hanteringsanvisningar tas fram. Vi går igenom hur FE-typer och beteckningsserier registreras samt hur förvaringen läggs upp och kopplas till handlingstyper och handlingsslag. Vi går igenom hur man skapar etikettmallar, skriver ut etiketter och rapporter, publicerar på webben mm. Vi går även igenom hantering av gemensamma inställningar som frasbibliotek, säkerhet på arkivbildare etc.

Målet är att kursdeltagarna efter den första kursdagen ska kunna använda Klara med inriktning mot verksamhetsbaserad arkivredovisning.

I fortsättningskursen (dag 2) kommer vi att fokusera på hur Klara kan användas som verktyg för arkivredovisningen i den egna organisationen. Detta sker genom gemensamma genomgångar varvade med fördjupande övningar Bl.a. kommer dessa punkter att beröras:

  • Klassificeringsstrukturens funktionalitet genom versionshantering samt genom kopplingar till handlingsslag och handlingstyper, men även i kopplingar till allmänna arkivschemat
  • Hur strukturen med förvaringsenheter kan ordnas
  • Hur klassificeringsstrukturen kan styra och interagera med andra system
  • Hur olika standarder för arkivredovisning kan underlätta konfigurationen av Klara

Fortsättningskursen fokuserar också på sökningar i Klara men också i Klara Arkivsök och den nya modulen Klara Dialog.

Målet med den andra kursdagen är att ge kursdeltagarna förståelse för hur verksamhetsbaserad arkivredovisning i Klara kan utformas i praktiken i syfte att styra, distribuera och kvalitetssäkra organisationens arkivredovisning.

Ange vid anmälan vilken av dagarna du vill boka. Om du vill delta båda dagar, ange att du deltar dag 1 vid bokning och skriv i meddelandefältet att du vill delta båda dagar.

Priset för kursen är 6 000 kr per dag (exkl. moms) eller 7 500 kr per dag (inkl. moms).

Datum 16 och 17 oktober 2019
Tid 9.30-16.00 (dag 1) samt 8.30-16.00 (dag 2).
Plats Roda utbildning, Västra Järnvägsgatan 3, Stockholm (gångavstånd från Centralstationen)

Frågor? Kontakta Claes Bengtsson, 0722-316900.

Tid

Plats

Roda Education

Västra Järnvägsgatan 3

111 64 Stockholm

Sweden

Se karta

Återbetalningspolicy

Refunds up to 7 days before event

Spara detta event

Event Saved