Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Sonio Beach Hotel Chania

Platanias

Platanias

73014 Chania

Greece

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Kurs för par

Kursmål: Under kursen går vi igenom funktionella strategier och färdigheter för par med fokus på både acceptans och aktiv beteendeförändring. Kursens mål är att öka kunskapen om hur par fungerar generellt när det låser sig, och vad som vanligen krävs för att komma ur dessa låsta lägen. Under kursen ges också möjlighet att aktivt träna specifika färdigheter som bidrar till att utveckla och förbättra relationer.

Vi träffas i gemensam lokal på förmiddagen, arbetar sedan självständigt i ett block på eftermiddagen, för att sedan mötas igen och knyta ihop dagen. Kursen är upplagd så att det ges möjlighet att kombinera ett aktivt arbete med relationen i kombination med avkoppling, sol och bad.

Teoretiskt grundar sig kursen på IBCT som är en vetenskapligt utvärderad metod för parterapi formulerad av Andrew Christensen vid UCLA. Kursen innehåller även inslag av DBT-metodik som utformats särskilt för par av Alan Fruzetti vid University of Nevada, Reno.

Målgrupp: Par som vill utveckla och fördjupa sin relation. Kursen är även öppen för personer som inte lever i par men som vill veta mer om hur relationer fungerar. OBS! Vi vill påminna om att kursen är av översiktlig karaktär och vid svårare mer akuta lägen hänvisar vi till sammanhållen parterapi för enskilda par vid mottagning med leg.psykolog eller leg.psykoterapeut.

Upplägg: Teori, aktiva övningar och reflektion.

Schema: 9.00 -13.00 kurs

13.00 -17.00-eget arbete

17.00 -18.30 återkoppling

Tider: 21-25/5-2017

Plats: Platanias, Chania, Kreta. Vid 16 deltagare (eller färre) hålls kursen på Sonio Beach Hotel. Om kursen överstiger 16 deltagare meddelas ev lokaländring ca två veckor i förväg.

Kursavgift: 5 750kr/person exkl moms.

I priset ingår kursmaterial, fika/frukt varje dag f.m och e.m samt avslutningsmiddag.

Logi: Kostnad för logi tillkommer. Studios kan, om så önskas, bokas på Sonio Beach Hotel, Platanias för ca 60 euro/natt. Gå in på: http://www.soniobeach.gr för mer information och bokning av rum. Kostnad för flygresa tillkommer. Gå in på http://www.norwegian.com/se/ för mer info.

Kursledare: Alex Pimenta, leg.psykolog. Verksam på KBT-mottagningen i Göteborg. Alex har stor erfarenhet av att arbeta med par enligt IBCT och ger även kurser för psykoterapeuter i metoden. Hon arbetar också med handledning, individuell KBT-behandling, samt organisations- och ledarskapsutveckling.

Sally Marshall Cognitio AB : leg psykoterapeut KBT samt utbildad lärare och handledare i KBT/ACT. Arbetar på KBT Esperantoplatsen i Göteborg där hon tar emot klienter för individualterapi och parterapi. Utbildar inom IBCT och ACT samt Fokuserad ACT.

För mer info maila: alex.pimenta@kbtgbg.se eller info@sallymarshall.se eller gå in på www.kbtgbg.se eller www.sallymarshall.se.

Sista anmälningsdag: 20/4-2017. Anmälan är bindande och vid inbetalning av kursavgiften garanteras din plats på kursen.

Kursarrangörerna förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få deltagare.

Share with friends

Date and Time

Location

Sonio Beach Hotel Chania

Platanias

Platanias

73014 Chania

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved