Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 10

Izlagač: Vinko Pejić, Studentski radio UNIOS

Suradnici na događaju: Davor Vrandečić

Opis događaja: Radionica u kojoj će se prikazati postupak snimanje radio programa - informativne emisije o trenutačnim zbivanjima na Ekonomskom fakultetu u Osijeku S polaznicima radionice razrađuje se koncept potreban za uspješno radijsko izvještavanje o Kreativnoj riznici, gosti readionice izabrani su izlagači iz programskih sadržaja, organizatori Kreativne riznice, volonteri i posjetitelji. Rezultat radionice informativna je emisija koju su izgradili polaznici radionice.

Sektor kreativne industrije: Mediji – TV, radio, tiskani mediji i elektronički medij

Programski sadržaj namijenjen je: Studentima, građanima

Mrežna stranica: http://radio.unios.hr/

Životopis:

Početkom 1980-ih godina počinje se baviti radijskim poslom. Do 2017. godine radio je na Slavonskom radiju, jednom od najpopularnijih medija Slavonije i Baranje. Dobitnik je nagrade "Srebrni mikrofon" za emisiju "Obiteljska nedjelja", koju mu je dodijelila Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) na XI. Danima radija Hrvatske 2005. godine. Do sada je uređivao mnoštvo emisija i to uglavnom zabavnog i informativnog karaktera. Sredinom 1990-ih radio je kao televizijski novinar za HRT Osijek. Godine 1997. inicirao je okupljanje i druženje desetak tisuća Osječana uz prigodni program na poznatom Korzu u središtu Osijeka, što je do danas ostalo tradicionalno okupljanje. Godine 2012. mu je povodom Dana grada Osijeka uručen Pečat grada Osijeka za osobit doprinos razvoju društvenih odnosa kroz medijsku kulturu.

Životopis suradnika:

Davor Vrandečić rođen je u Osijeku 1971. godine. Od 2008. godine radi na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kao viši laborant. Godine 2008. završio je preddiplomski stručni studij Informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.
Godine 2010. pokreće i vodi projekt osnivanja sveučilišne radio stanice UNIOS. Jedan je od osnivača Mreže studentskih radija „Hear Me“ koja okuplja 14 studentskih radio stanica iz 5 zemalja. Organizator je 4. i 11. seminara studentskih radija koji su se održali u Osijeku 2011. i 2015. godine. Koautor je izložbe „Povijest radija u Osijeku“ postavljene u Muzeju Slavonije u svibnju 2011. godine. Od osnivanja Studentskog radija UNIOS radi kao koordinator programske osnove, te kao voditelj radijskih radionica.

Sponzor događaja: Jamnica

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved