Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 60 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 10

Izlagači: Tihomil Matković, Ervin Mihalj

Opis događaja: Što danas znači biti arhitekt i koja su područja kompetencija i suradnji potrebna da se arhitektura ostvari? Primjer Zoološkog vrta Grada Zagreba dobro će pokazati što sve je potrebno da se danas ostvari arhitektura, koja kreće od prve ideje vlasnika ili korisnika do konačne upotrebive arhitektonske cjeline.

Sektor kreativne industrije: Arhitektura

Programski sadržaj namijenjen je: Svim zainteresiranim posjetiteljima

Mrežna stranica: opa.com.hr

Životopis:

Tihomil Matković je predsjednik Društva arhitekata Zagreba od 2017. godine i član Hrvatske komore arhitekata | Doktorand je studija Menadžment održivog razvoja pri Sveučilištu u Rijeci s temom doktorata Mjerenje potencijala industrijske baštine u turističkoj destinaciji | Pokretač i mentor prvih Dana zagrebačke arhitekture 2011. u organizaciji DAZa | Član uredništva prvog Arhitektonskog vodiča Zagreba u izdanju DAZa i Orisa | Izabrani član Izvršnog odbora DAZ-a od 2009. do 2011. godine i član Odbora za zakonodavstvo HKA 2009. do 2011. godine | Gost kritičar na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Studio 1 Katedre za arhitektonsko projektiranje šk. god. 2008/2009. | Dobitnik je nagrade Drago Galić Udruženje hrvatskih arhitekata za najbolje ostvarenje stambene arhitekture u Hrvatskoj 2005. godine | Od 1999. godine vodi vlastiti arhitektonski ured sa danas 6 zaposlenih | Diplomirao 1996. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uz mentorstvo prof. Fabijanića | Dobitnik Rektorove nagrade 1993. godine za rad Bazen na Šalati u Zagrebu kod prof. Čankovića | Predstavnik europske organizacije studenata arhitekture EASA za Hrvatsku 1994.-1996

Ervin Mihelj je magistar inženjer arhitekture te član brojnih stručnih udruženja (Udruga hrvatskih arhitekata, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska strukovna udruga eksperta i sudskih vještaka). Afirmirao se kroz povezivanje teorije i prakse u više od 15 godina iskustva u projektiranju i izradi tehničke dokumentacije, nadzornog inženjera te sudskog vještaka za arhitekturu, graditeljstvo i procjenu nekretnina.

Sponzor događaja:


Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved