Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 45 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagač: Dunja Degmečić, Medicinski fakultet u Osijeku

Suradnici na događaju: Andrijana Mišković, Ana Bardak, Marija Heffer

Opis događaja: Radionica ce se baviti odnosom kreativnosti i psihopatologije kroz histriometrijske studije umjetnika iz razlicitih domena umjetnosti.

Programski sadržaj namijenjen je: Srednješkolci, studenti, građani, umirovljenici, kreativci

Životopis:

Prof. prim.dr.sc.Dunja Degmecic je specijalist psihijatar, voditelj Zavoda za integrativnu psihijatriju, zaposlena na MF Osijek i KBC Osijek. Objavila je sezdesetak znanstvenih i strucnih radova, sudjelovala u pisanju brojnih poglavlja u knjigama te je objavila i 3 monoautorska sveucilisna udzbenika.

Životopis suradnika:

Andrijana Mišković završila je Medicinski fakultet u Osijeku te je trenutno na obavljanju pripravničkog staža. Aktivno je sudjelovala na brojnim manifestacijama popularizacije znanosti (Tjedan mozga, Festival znanosti, Kreativna riznica...), te je izlagala na vise domaćih i međunarodnih kongresa.

Ana Bardak je studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku. Od 2014. godine je studentska voditeljica Sekcije za neuroznanost (SenzOS), koja djeluje pri laboratoriju za neurobiologiju na Medicinskom fakultetu kao i organizatorica Tjedna mozga. Od 2012. godine član je studentske udruge Cromsic, a od 2014. godine, studentske udruge EMSA. 2016. godine dobila je dekanovu nagradu.

prof.dr.sc.Maija Heffer je redoviti profesor u trajnom zvanju na MF Osijek. Aktivna je znanstvenica s međunarodno priznatim rezultatima i publikacijama te kontinuirano djeluje u širenju spoznaja o neuroznanosti putem popularnih predavanja, radionica, nastupa u medijima, prijevoda knjiga na hrvatski jezik te prenošenja svjetskih manifestacija u našu sredinu. Dobitnica je Državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti za 2015.godinu.

Sponzor događaja: Jamnica

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved