Sales Ended

#KreativnaEkonomija - intelektualni vs financijski i fizički kapital

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Multimedijalno izlaganje

Predviđeno trajanje događaja: 45 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagač: Jerko Glavaš, Ekonomski fakultet u Osijeku

Suradnici na događaju: Tin Horvatin, Ivan Kelić

Opis događaja: Kulturno kreativne industrije utječe na razvoj europskog tržišta i na zapošljavanje mladih u vodećim tržišnim sektorima, od kojih je i sektor kreativnih industrija. S prihodom od gotovo 536 milijardi EUR kulturno kreativne industrije doprinose rastu europskog BDP-u za 4.2 %. Tržište KKI je treći sektor po stopi zapošljavanja, a nalazi se iza graditeljske i prehrambene industrije, odnosno ugostiteljske industrije. Kulturno-kreativne industrije su sektor neotkrivenog potencijala, jer prema podacima istraživanja, upravo te industrije zapošljavaju najviše mladih. Kulturna ekonomija predstavlja razvojni potencijal, ne samo za značajniju gospodarsku korist već i za kulturnu identifikaciju gradova, turističku privlačnost i njegovu međunarodnu prepoznatljivost.

Sektor kreativne industrije: Dizajn – modni dizajn, grafički dizajn, dizajn interijera, produkt-dizajn, Oglašavanje i tržišne komunikacije, Računalne igre, novi mediji

Programski sadržaj namijenjen je: Svim zainteresiranim posjetiteljima

Životopis: Jerko Glavaš je zvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na Katedri za management, organizaciju i poduzetništvo. Pomoćnik voditelja studija poslijediplomskog specijalističkog studija "Organizacija i management" i doktorskog studija "Management".

Životopis suradnika:

Tin Horvatin je magistar ekonomije čiju domenu čine financije, prodaja, marketing i spoj marketing s IT sektorom. Osnivač je Ekonomskog portala, te je zaposlen u tvrtki Otprema d.o.o.. U sklopu rada u Udruzi Zebrica radi na kreativnim projektima u cilju promicanja kulturnih i sportskih vrijednosti i poticanju mladih na inovatorstvo i poduzetništvo.

Ivan Kelić je od 2011. godine uposlen je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku kao asistent na Katedri za marketing, te sudjeluje u izvođenju nastave iz više nastavnih predmeta različitih razina studija. Područje znanstvenog usmjerenja i istraživanja predstavljaju iskorištenosti i potencijali novih tehnologija u suvremenom poslovanju. Povezujući teoriju i praksu, sudjeluje u projektima koji se bave provedbom marketinga u elektroničkom okruženju.

Sponzor događaja: LJEVAKDate and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved