#Klimafrokost: Klimapolitikk i Donald Trumps USA
Free
#Klimafrokost: Klimapolitikk i Donald Trumps USA

#Klimafrokost: Klimapolitikk i Donald Trumps USA

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Grand Hotel Oslo

Karl Johans gate 27

Oslo

Norway

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

For få uker siden tiltrådte Donald Trump som USAs president. På #Klimafrokost 22.mars i Oslo vil drøfte konsekvenser av Trumps politikk på klima- og energifeltet - både for USA og verden. Vi spør:

  • Med ny president følger nye mannskaper på alle politikkområder. Hvem er de viktigste personene i amerikansk klima- og energipolitikk nå? Hvor går konfliktene i det republikanske partiet på dette feltet?
  • USA har i flere år hatt kraftig vekst i solenergi og vindkraft, mens kullforbruket har rast. Vil fornybarsatsingen stoppe opp under Trump, eller styres markedsutviklingen vel så mye av næringslivet og delstatene? Kan Trump skape en amerikansk kullrenesanse?
  • Hva kan man forvente av USA som produsent og eksportør av olje og gass?
  • Hvilke rolle vil USA innta i de globale klimaforhandlingene? Trekker USA seg fra Paris-avtalen - og hva skjer da?
  • Amerikanske klimaforskere har blitt utfordret av Trump-administrasjonen fra dag en. Hva er spesielt med amerikansk klimaforskning og hva står på spill om støtten til store forskningsinstitusjoner og -programmer strupes?
  • Energi- og sikkerhetspolitikk henger tett sammen. Hva blir virkningene for Europa og Norge når USA bryter fundamentalt med kursen landet har ført siden andre verdenskrig?
  • limafrokosten er gratis og foregår i lokalet Gerhardsen i 7. etg. på Grand Hotel i Karl Johans Gate 27 i Oslo. Frokostservering starter kl. 07.30, programmet varer fra 08.00 til 09.45.

Vi takker Kavlifondet for økonomisk støtte til arrangementserien #Klimafrokost.

Velkommen!

Share with friends

Date and Time

Location

Grand Hotel Oslo

Karl Johans gate 27

Oslo

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved