Kan ny teknologi styrke et bærekraftig demokrati?

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Akter banjer

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl

4841 Arendal

Norway

View Map

Event description
Fake News er vår tids lakselus.

About this event

Se stream her.

Vårt samfunn og demokrati utfordres av en økende mengde desinformasjon og manipulasjon på nett. “Fake news” er for lengst blitt et kjent begrep, og teknologien og verktøyene som benyttes for å spre falske nyheter og desinformasjon blir stadig mer sofistikerte. Under pandemien har vi sett at desinformasjon og konspirasjonsteorier spres i rekordfart, både her i Norge og globalt, og konsekvensene kan bli store. Utfordringene knyttet til å sikre en informert og opplyst befolking og et velfungerende demokrati er i et slikt perspektiv åpenbare.

Samtidig er ny teknologi, og særlig kunstig intelligens (KI) også en viktig del av løsningen på dette samfunnsproblemet. Media City Bergen engasjerer seg sterkt i «våpenkappløpet» mellom aktører som ved hjelp av algoritmer og KI produserer falske nyheter og desinformasjon, og aktører som søker å bekjempe dette med ny teknologi.

Hvordan kan vi styrke kunnskapsutviklingen og innovasjonstakten slik at det utvikles ny teknologi som kan sikre demokratiet i fremtiden?

Medvirkende:

  • Marte Mjøs Persen - Arbeiderpartiet
  • Michael Tetzschner - Høyre
  • Hans-Henrik Merckoll - IBM Norge
  • Hilde Nagell - Forfatter: Digital revolusjon
  • Lars Helle - Stavanger Aftenblad
  • Eirik Solheim - NRKbeta
  • Anne Jacobsen - Media City Bergen
  • Siri Lill Mannes - Programleder

Deltakelse:

Gratis deltakelse. Grunnet begrenset antall fysiske plasser bes det om at du melder avkall på din billett dersom du likevel ikke har anledning til å delta.

Arrangementet vil også streames, se det her. (Opptak og distribusjon er ikke tillatt)

Date and time

Location

Akter banjer

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl

4841 Arendal

Norway

View Map

Organizer Media City Bergen

Organizer of Kan ny teknologi styrke et bærekraftig demokrati?

The Norwegian Media Cluster is a world ­leader in ­augmented ­reality, graphics, visuali­zation, ­digitalization, broadcast, tele­vision technology and tools for digital storytelling. 

Large parts of the Norwegian Media Cluster are located in Media City Bergen, a leading, international hub for media and technology innovation, with the Media Lab and a startup lab forming the core of the innovation and research projects for the cluster and cluster partners.

Save This Event

Event Saved