Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 75 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 10

Izlagač: Tomislav Levak, Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Suradnici na događaju: Snježana Barić-Šelmić

Opis događaja:

Nalazimo se u vremenu koje svjedoči prijelazu društva iz postmodernoga već u postpostmoderno. Inovacije koje omogućuje informacijsko-komunikacijska tehnologija, revolucionarne su. Ovo predavanje i radionica bave se promjenama načina komuniciranja i pojavnosti vlasnika i predsjednika uprava kompanija u današnjem svijetu novih, digitaliziranih medija.

Predavači će iznijeti najznačajnije promjene u načinu komunikacije i rapidnom razvoju medijskih platformi posljednjih godina, s naglaskom na zanimljiv odnos između mlađih i starijih gerenacija – „digitalnih urođenika“ (Digital Natives) i „digitalnih doseljenika“ (Digital Immigrants). Objasnit će razlike između rukovoditelja (menadžera) i vođe (lidera) u vođenju i upravljanju kompanijama i velikim sustavima te načine njihove komunikacije na određenim društvenim mrežama i aplikacijama na primjerima globalnih lidera, poput Richarda Bransona, Marka Zuckerberga i Elona Muska. Sudionici predavanja/radionice imat će prigodu praktično se upoznati s njihovim komunikacijskim načinima te tako spoznati kako danas lideri o(p)staju i snalaze se u novomedijskoj „džungli“, odnosno u tzv. Umreženom društvu.

Sektor kreativne industrije: Mediji – TV, radio, tiskani mediji i elektronički medij

Programski sadržaj namijenjen je: Srednješkolcima, studentima, građanima, poduzetnicima

Životopis:

(Osijek, 1975.). Dvostruko zvanje magistra struke stekao je na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na dva različita studijska smjera – Medijska kultura i Kulturalni menadžment. Na preddiplomskom studiju dobio je priznanje za najboljeg studenta u generaciji, a na diplomskom studiju u akademskoj godini 2013./2014. i Rektorovu nagradu za izniman uspjeh s prosjekom ocjena 5,0. Od 1996. godine radi kao uspješan novinar niza nacionalnih i tiskanih medija – prvo Slobodne Dalmacije, zatim Jutarnjeg lista, nakon toga Slavonskog doma i, od listopada 2008. godine, Glasa Slavonije. U akademskoj godini 2014./ 2015. upisao je poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni doktorski studij Komunikologija pri Doktorskoj školi Sveučilišta u Osijeku. Od ožujka 2015. urednik je Sveučilišnoga glasnika, službenoga glasila Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od travnja 2015. godine zaposlen je kao asistent na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, na Katedri za medijsku kulturu i Katedri za kulturalni menadžment. Sudjelovao je već na niz domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija i skupova, a ima i niz objavljenih znanstvenih radova i članaka. Uz hrvatski, govori, čita i piše engleski i njemački jezik.

Životopis suradnika:

Snježana Barić-Šelmić (1973.) asistentica je na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od siječnja 2017. godine. Diplomirala je na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, smjer Medijska kultura. Trenutno je doktorandica na Doktorskoj školi Sveučilišta u Osijeku, na sveučilišnom poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Kulturologije, modul: Medijska kultura - Istraživanje medija. Što se tiče ostale profesionalne izobrazbe, završila je IEDC Bled School of Management Program, Management Zentrum St. Gallen Management Training Program. Aktivno govori engleski i njemački, a služi se ruskim i španjolskim. Govori i hrvatski znakovni jezik te svira violinu.

Sponzor događaja: Merlon

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved