Jelajah Cashflow SeMalaysia - Selangor

Actions Panel

Jelajah Cashflow SeMalaysia - Selangor

Simulasi Kewangan dan Pelaburan - Abang Abu

When and where

Date and time

Location

Kompleks Mahasiswa Dewan PutraCocu Kompleks Mahasis Seri Kembangan, Selangor 43400 Malaysia

Map and directions

How to get there

Refund Policy

About this event

Jika anda ingin belajar menunggang basikal, adakah membaca buku atau mendengar kuliah akan membantu? TIDAK. Anda boleh mempelajari beberapa teori peringkat tinggi tentang keseimbangan, kestabilan dan integriti struktur basikal... tetapi ia tidak akan membantu anda mengatasi ketakutan anda untuk terjatuh. Satu-satunya cara untuk belajar menunggang basikal ialah pergi ke luar, naik basikal dan mula mengayuh.

Ia berfungsi sama seperti Melabur! Anda boleh membaca buku tentang pelaburan atau mendengar podcast daripada peniaga harian atau menonton video YouTube tentang cara menggunakan perisian dagangan saham...tetapi satu-satunya cara untuk mempelajari cara melabur dalam pasaran saham atau membeli hartanah pelaburan hartanah pertama anda adalah dengan lakukannya.

Pernah bayangkan jika anda mempunyai peluang untuk menguji pengetahuan kewangan anda dan belajar daripada kesilapan anda - semuanya tanpa kehilangan wang anda sendiri?

Pelaburan bukan skill yang boleh dapat dengan membaca buku. Tapi kalau nak terus melabur dalam dunia relaity boleh menyebabkan kerugian yang teruk sekali. Anda perlu tahu perwatakan anda dalam dunia kewangan dahulu. CASHFLOW - simulasi kewangan dan pelaburan yang di reka oleh Robert Kiyosaki. Robert Kiyoski adalah penulis buku buku yang menjadi best seller seperti Rich Dad Poor Dad yang telah di laih bahasa sebanyak 30 bahasa.

Cashflow di reka sebagai sesuatu yang seronok, sangat padu serta membawa banyak simulasi yang efektif dalam belajar mengenai pelaburan saham, hartanah, yang lebih menarik adalah dalam membina kekayaan, melabur dalam asset, mengawal liabiliti serta kaedah kluar dari RAT RACE ( Lingkaran Tikus- kehidupan yang berkejaran untuk membiayai segala keperluan untuk hidup).

Sesi ini akan membantu anda mendapatkan ilmu untuk membina kekayaan dan pasti sesuatu yang akan mengubah kehidupan - Life Changing.

Anda akan menjadi leader dan akan mula memahami diri anda sendiri, style kewangan anda. Dengan simulasi ini, anda bole tajam kan skil kewangan, belajar akan konsep pelaburan serta menjana kekayaan Adakah anda seorang yg boleh mengambil risiko, atau yang mahukan sesuatu stabil?

CASHFLOW ini adalah simulasi kehidupan yang sebenar ...

Jelajah Cashflow SeMalaysia - Selangor image

Workshop CASHFLOW kami, difasilitasi oleh Abang Abu, rakan kongsi strategik untuk CASHFLOW GAME BOARD ROBERT KIYOSAKI. Dengan pengisian Teori dan Permainan dengan simulasi situasi kehidupan sebenar, belajar asas pelaburan melalui senario dunia sebenar yang membolehkan anda menguji pengetahuan kewangan anda dan belajar daripada kesilapan anda—semuanya tanpa kehilangan wang anda sendiri.

Dalam Workshop CASHFLOW , anda akan dapat:

✅ Membina Tahap Financial IQ yg lebih tinggi

✅ Belajar accounting dan pengurusan risiko

✅ Menajam kan skill pemikiran strategik

✅ Mula nampak peluang yg anda tak perasan sebelum ini

✅ Belajar untuk mencipta kebebasan kewangan

✅ Kluar dari pemikiran lama mengenai kewangan

✅ Mula fikirkan cara untuk mendapatkan pendapatan cashflow dan bukan hanya pendapatan dari pekerjaan

(Perubahan minda dalam memahami pendapatan pasif akan membuatkan anda mula memikirkan untuk capai Financial Independence )

ADAKAH ANDA PENGAMBIL RISIKO, ATAU INGINKAN SESUATU YANG STABIL?

Ini adalah WORKSHOP yang akan membantu anda menimba ilmu untuk membina kekayaan dan pastinya sesuatu yang akan mengubah kehidupan - Mengubah Hidup. Anda akan mula memahami diri anda, tingkah laku anda dalam kehidupan sebenar, gaya kewangan anda. Dengan bengkel ini, anda boleh mengasah kemahiran kewangan anda, mempelajari konsep pelaburan dan penciptaan kekayaan. Bengkel CASHFLOW boleh menunjukkan kepada anda cara melihat peluang yang anda tidak pernah melihatnya sebelum ini.

WORKSHOP ini UNTUK:-

👉 Jika anda tidak tahu apa-apa tentang pelaburan tetapi mempunyai keinginan untuk belajar

👉 Sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke atas dan merupakan simulasi terbaik untuk keluarga dan rakan untuk mencabar satu sama lain untuk keunggulan IQ kewangan.

👉 Sesiapa sahaja yang mengalami masalah kewangan tidak kira besar atau kecil pendapatan bulanan anda.

👉 Sama ada anda seorang sarjana muda, pekerja atau bekerja sendiri dan bersedia untuk bergerak menuju mencapai kebebasan kewangan anda.

👉 Orang yang mahukan lebih untuk persaraan mereka

👉 Orang yang ingin keluar dari kehidupan dalm lingkaran yg tertekan dan terus mencapai semua impian dan matlamat mereka .

Jelajah Cashflow SeMalaysia - Selangor image
Jelajah Cashflow SeMalaysia - Selangor image
From RM135.44