Gratis

Jämställdhet som katalysator för hållbara leverantörskedjor

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

Sveavägen 20

Stockholm

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Välkommen till NMC:s och Plan International Sveriges frukostseminarium om socialt hållbara leverantörskedjor!

Även om vi i Sverige ser att vi är långt ifrån i mål med jämställdhetsarbetet så är globalt verksamma svenska företag föregångare på jämställdhetsområdet.

Hur kan företag med värdekedjor i länder där skillnaderna är stora mellan kvinnors och mäns möjligheter, bidra till ökad jämställdhet som förbättrar kvinnors liv och driver ekonomisk utveckling - långt bortom den egna värdekedjan?

Studier visar att den globala BNP:n skulle öka med elva procent på tio år om alla länder i en region blev lika jämställda som regionens mest jämställda land (McKinsey Global Institute (2015)).

Under detta frukostseminarium delar vi erfarenheter tillsammans och resonerar om hur företag kan verka för en effektiv förändring, både i den egna värdekedjan och genom att bidra till att frågan kommer högt upp på agendan där behovet är som störst.

Vi har bjudit in följande talare:

Veronica Koutny Sochman, ansvarig för företagssamarbeten på Plan International Sverige

Plan International genomför en global satsning för att engagera näringslivet i arbetet med att säkerställa att flickor och kvinnor över hela världen har samma möjligheter och villkor som pojkar och män. Veronica är efter 15 års arbete med hållbarhet i näringslivet ansvarig för Plan International Sveriges företagssamarbeten. Hon ger sin syn på hur svenska företag kan gå före och främja ekonomisk utveckling genom att bidra till att fler kvinnor kommer i sysselsättning och genom att komplettera lokala insatser med påverkan på statlig och överstatlig nivå.


Matilda Wiechel, Activism and Communications Manager, The Body Shop Sverige och Danmark

The Body Shop, grundat av aktivisten Anita Roddick utifrån tanken på företagande som en positiv kraft för förändring, har varit en pionjär med deras egna Communty Fair Trade program, värdedrivna kampanjer och lokalsamhällsförankrade leverantörssamverkan. Nyligen blev The Body Shop, precis som ägaren Natura, B Corp certifierade och en del av en global sammanslutning företag med gemensamt mål att driva på förändringar i samhället genom etiskt och hållbart företagande (tillsammans med bl.a. Patagonia). Matilda arbetar med The Body Shops kommunikation och kampanjer och kommer berätta mer om företagets modell för leverantörssamverkan med särskilt fokus på att stärka kvinnor.


Jenny Fagerlin, hållbarhetschef Monki, till maj 2019 Global Social Sustainability Manager for Production, H&M

Jenny Fagerlin har jobbat i över ett decennium med hållbarhetsfrågor i H&M-koncernen, bland annat baserad i Hong Kong. H&M äger inga egna fabriker men i deras leverantörskedja sysselsätts mer än 1 miljon personer, främst kvinnor. H&M ambition är att vara en global ledare inom social hållbarhet som förflyttar hela branschen i en mer hållbar riktning. Jenny har bland annat fokuserat på rättvis lön och levnadslöner samt drivit påverkansarbetet för att lagstadgade minimilöner ska höjas i de länder där H&M har verksamhet.


Program:

08:00-08:30 Frukostmingel

08:30-09:30 Talarpresentationer (denna del webbsänds)

09:30-10:00 Gruppdiskussion


Övrig information

Sista anmälningsdag: 2 december 2019

Målgrupp: Seminariet vänder sig främst till dig som är hållbarhetschef eller motsvarande, VD eller inköpschef

Deltagare: Seminariet är öppet för alla

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 2000 kr + moms för deltagande på plats och 1000 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC - anmäl ert intresse här!

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan!

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut två vardagar innan seminariet.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

Sveavägen 20

Stockholm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved