Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Islamofobikonferensen 2018 - Extrema Tider

Morayma

Saturday, December 15, 2018 from 1:00 PM to 8:00 PM (CET)

Islamofobikonferensen 2018 - Extrema Tider

Ticket Information

Ticket Type Sales End Price Fee Quantity
Normal   more info Ended kr100.00 kr7.49
Early Bird
Köper du din biljett senast 30 november så kostar biljetten endast 70 kr. Mat och fika ingår.
Ended kr70.00 kr5.24
Donation   more info Ended

Share Islamofobikonferensen 2018 - Extrema Tider

Event Details

ISLAMOFOBIKONFERENSEN 2018 


EXTREMA TIDER


 


Efter en intensiv valrörelse där muslimer var i fokus och förslag om förbud mot böneutrop, demonsering av muslimska kvinnor, sammankopplingen mellan muslimer och våld och en skev medierapportering som innehöll över 58 000 inslag och artiklar under första halvåret, arrangeras nu Islamofobikonferensen för tredje året i rad i Göteborg.


I år lägger vi fokus på hur islamofobi används för att villkora demokratin och hur islamofobi tar sig i uttryck. Vi lägger fokus på att identifiera problemen och diskuterar hur vi kan gå framåt och jobba mot islamofobi. 


Med på årets konferens är några av Sveriges skarpaste tänkare och aktivister som jobbat med frågor kring rasism och islamofobi i många år.


Röster från tidigare år om Islamofobikonferensen:


"I would like to thank everyone who organised the conference and the speakers. Every one of you did an amazing job!"

"Väldigt bra föreläsare och organisatörer".


Islamofobikonferensen är en del av samordnade konferenser runt om i världen om islamofobi. Mer information finns på www.din.today. 

 


Datum: 15 december 2018


Tid: Start kl 13.00, slut ca 20.00


Plats: Göteborg, meddelas senare


Pris: 100 kr per person (mat och fika ingår)


Schema: Meddelas senare


Notera att plats och möjlighet för bön finns. Lokalen är också anpassad för rullstol. 


Arrangörer:


Morayma - en organisation baserad i Göteborg som grundades 2016 och del av Decolonial International Network (DIN). Morayma arrangerar studiecirklar, föreläsningar och samtalsforum om islamofobi och rasism och jobbar med frågor om en dekolonial framtid. 


Antirasistiska Akademin Antirasistisk Akademin, ARA, är en ideell förening vars syfte är att bekämpa rasism i det vetenskapliga samhället och inom universitetens, högskolornas, och forskningsinstitutionernas alla verksamheter. ARAs arbete ska med denna inriktning utmynna i ett deltagande i det breda antirasistiska arbete som pågår överallt i samhället. Mer info på www.antirasistiskaakademin.se


Göteborgs Rättighetscenter - Göteborgs rättighetscenter – mot diskriminering, GRC, är en antidiskrimineringsbyrå. GRC verkar i Göteborg och Västra Götaland. GRC ger råd och stöd utan kostnad om du blivit utsatt för diskriminering. Genom utbildning och opinionsbildning arbetar GRC med att förebygga och motverka förtryck och diskriminering på samhällsnivå. GRC:s utgångspunkter är de mänskliga rättigheterna och den svenska diskrimineringslagen. Mer info på www.gbgrc.se

Have questions about Islamofobikonferensen 2018 - Extrema Tider? Contact Morayma

When & Where


Gothenburg
Sweden

Saturday, December 15, 2018 from 1:00 PM to 8:00 PM (CET)


  Add to my calendar

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.