Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Veera's Home

Fremont, CA 94536

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description

Description

Introspection Level 1 Course in Fremont, CA (Bay Area)

Where :-

1. Fremont, CA 94536

2. Online over hangout. Hangout link, will be sent a day before

When: Saturday, Dec 14th, 2019 from 09:00 AM - 04:30 PM

Sunday, Dec 15th, 2019 from 09:00 AM - 12:30 PM

Led by Asst Prof. Veera Gopal and Asst Prof. Kamakshi Swaminathan

Fee: $40/- for Adults, $60 for couples, $20 for Students and Senior citizens, $20/- for repeat participants

Eligibility: Aspirants who got initiated to Thuriyam Meditation or above before the date of the course.

Date: 12 /14 / 2019

Course Content:

  1. Welcome & Introductions (15 mins) - 9:00 - 9:15 am
  2. Thuriyam Meditation (20 mins) - 9:15 - 9:35 am
  3. Purpose and Benefits of Introspection (20 mins) - 9:35 - 09:55 am
  4. Explanation of Panchendriya Meditation (15 mins) - 09:55 - 10:10 am
  5. Initiation of Panchendriya (5 sensory organs) Meditation (20 mins) - 10:10 - 10:30 am
  6. Break (15 mins) - 10:30 - 10:45 am
  7. Aagna meditation ( 5 mins ) - 10:45 - 10:50 am
  8. Purpose and Philosophy of Life (30 mins) - 10:50 - 11:20 am
  9. Analysis of Thoughts (40 mins) 11:20 - 12:00 pm
  10. Lunch Break (45 minues , Will be provided) 12:00 - 12:45 pm
  11. Mooladhar meditation (15 mins) 12:50 - 1:05 pm -
  12. Benefits of Excercises (20 mins) 1:05 - 1:30 pm -
  13. Break (15 mins) 1:30 - 1:45 pm
  14. Eradication of Worries (55 mins) 1:45 - 2:40 pm -
  15. Break (15 mins) 2:45 - 2:55 pm
  16. Benefits of 5 Elements & 9 Planets Meditation (25mins) 2:55 - 3:25 pm
  17. 5 Elements & 9 Planets Meditation (45 mins) 3:30 - 04:15 pm -
  18. Q&A and Conclusion 4:15 - 4:30 pm -

Date: 12 / 15 / 2019

Course Content:

  1. Thuriyam Meditation (15 mins) - 9:00 - 9:15 am -
  2. Streamline of Desires (40 mins) - 9:15 - 9:55 am -
  3. Break (15 mins) - 9:55 - 10:10 am
  4. Aagna Meditation (5 mins) 10:10 - 10:15 am
  5. Neutralization of Anger (45 mins) 10:15 - 11:00 am
  6. Neutralization of Anger practice (15 mins) 11:00 - 11:15 am
  7. Panchabootha Navagraha Meditation (40 mins) 11:15 - 11:55 am
  8. Why Introspection 2? (15 mins) 11:55 am - 12:10 pm
  9. Feedback and Q&A (20 mins) 12:10 - 12:30 pm

Google HangoutLink:

https://hangouts.google.com/group/QYxxVaBJ1paiuY726

Note: Please, bring any notebook and pens to take notes if you wish.

Parking is on the streets and make sure you do not block anyones driveway.

Arrive 5 or 10 mins early to give you time to settle down.

For any questions or clarifications, please contact

Veera Gopal: (510) 754 8057

Share with friends

Date and Time

Location

Veera's Home

Fremont, CA 94536

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved