$20 – $60

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Arulnithi Annam Aachi's home

Milpitas, CA 95035

View Map

Event description

Description

Introspection Level 1 Course in Fremont, CA (Bay Area)

Where :-

1. Arulnithi Annam Aachi's Home
1659 Starlite Dr Milpitas CA 95035

2. SKYPE ID - skybayarea

When: Saturday, February 24, 2018 from 09:00 AM - 04:30 PM

Sunday, February 25, 2018 from 09:00 AM - 12:30 PM

Led by Asst Prof. Rajendran / A/N Nagaraj & A/N Karthik

Fee:

$40/- for Adults, $60 for couples, $20 for Students and Senior citizens, $20/- for repeat participants

Eligibility: Aspirants who got initiated to Thuriyam Meditation or above before the date of the course.

Date: 02 / 24 / 2018

Course Content:

  1. Welcome & Introductions (15 mins) - 9:00 - 9:15 am
  2. Thuriyam Meditation (20 mins) - 9:15 - 9:35 am
  3. Purpose and Benefits of Introspection (20 mins) - 9:35 - 09:55 am
  4. Explanation of Panchendriya Meditation (15 mins) - 09:55 - 10:10 am
  5. Initiation of Panchendriya (5 sensory organs) Meditation (20 mins) - 10:10 - 10:30 am
  6. Break (15 mins) - 10:30 - 10:45 am
  7. Aagna meditation ( 5 mins ) - 10:45 - 10:50 am
  8. Purpose and Philosophy of Life (30 mins) - 10:50 - 11:20 am
  9. Analysis of Thoughts (40 mins) 11:20 - 12:00 pm
  10. Lunch Break (45 minues , Will be provided) 12:00 - 12:45 pm
  11. Benefits of 5 Elements & 9 Planets Meditation (15 mins) 12:45 - 1:00 pm
  12. 5 Elements & 9 Planets Meditation (30 mins) 1:00 - 01:30 pm
  13. Break (15 mins) 1:30 - 1:45 pm
  14. Panchendriya Meditation (20 mins) 1:45 - 2:05 pm
  15. Eradication of Worries (55 mins) 2:05 - 3:00 pm
  16. Break (15 mins) 3:00 - 3:15 pm
  17. Benefits of Excercises (20 mins) 3:15 - 3:35 pm
  18. Mooladhar meditation (15 mins) 3:35 - 3:50 pm
  19. Q&A and Conclusion 3:50 - 4:00 pm

Date: 02 / 25 / 2018

Course Content:

  1. Salutation to God and Guru (05 mins) - 9:00 - 9:15 am
  2. Streamline of Desires (40 mins) - 9:15 - 9:55 am
  3. Break (15 mins) - 9:55 - 10:10 am
  4. Aagna Meditation (5 mins) 10:10 - 10:15 am
  5. Neutralization of Anger (45 mins) 10:15 - 11:00 am
  6. Neutralization of Anger practice (15 mins) 11:00 - 11:15 am
  7. Panchabootha Navagraha Meditation (40 mins) 11:15 - 11:55 am
  8. Why Introspection 2? (15 mins) 11:55 am - 12:10 pm
  9. Feedback and Q&A (20 mins) 12:10 - 12:30 pm

For any questions, please contact

Nagarajan 408 585 8750; Karthik 412-961-1407; Murali Sreenivasan 510.456.8953; Rajendran - 408-390-1826 ; if you have any questions about this event.

Share with friends

Date and Time

Location

Arulnithi Annam Aachi's home

Milpitas, CA 95035

View Map

Save This Event

Event Saved