Integrale Duurzaamheid - SiD Training | February 2021

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Utrecht Community (UCo)

2e Daalsedijk 6a

3551 EJ Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Met trots presenteren we onze Integrale Duurzaamheid Training: Symbiosis in Development (SiD) Training , in het Nederlands.

About this Event

In deze training Integrale Duurzaamheid leer je de kernprincipes van integrale duurzaamheid, systeemdenken en design thinking kennen. Werk in co-creatie aan echte casussen, en ontdek alle facetten rondom duurzaamheid.

In 3 dagen maak je kennis met het raamwerk voor integrale duurzaamheid Symbiosis in Development (SiD). Met behulp van dit raamwerk vergroot je je kennis en begrip van duurzaamheid. Leer de principes van analyse, strategie, conceptontwikkeling en rapporteren toepassen op echte casussen. Na afronding ontvang je een officieel SiD certificaat. Het trainingsprogramma is ontwikkeld voor een kleine groep van 6 tot 12 professionals.

De training wordt gehost door Freek van der Pluijm, een allround facilitator voor organisatieverandering met meer dan tien jaar ervaring in het veld van duurzaamheid, strategie en complexiteit.

Data: 2+1 dag training - 4, 5 en 12 februari 2021

Locatie: Utrecht Community voor pioniers (UCo), Utrecht, Nederland

Training Integrale Duurzaamheid

De wereld verandert, maar hoe zit het met jou? Je zoekt naar slimme mogelijkheden om te ontwikkelen en te bloeien. Maar wat is de juiste weg? Welke oplossingen werken en wat zijn dode eindjes? Hoe combineer je laaghangend fruit met de benodigde lange termijn beslissingen op het gebied van duurzaamheid? Dan hebben we het dus niet over de “duurzaamheid” van energiebesparende verlichting of gerecycled toiletpapier, maar daadwerkelijk integrale systemische innovatie. Wat dat is, en waarom het leidt tot langdurig succes, leer je in deze training rondom duurzaamheid, circulariteit, ethiek, systeemdenken en veerkracht. We gebruiken hiervoor het door Except ontwikkelde raamwerk voor integrale duurzaamheid Symbiosis in Development.

Leerdoelen

  • Boost je creativiteit en kennis van duurzaamheid
  • Inzage in de relevantie van bottom-up en top-down aanpak
  • Leer over innovatieve duurzaamheidsoplossingen
  • Pas SiD toe op jouw casus
  • Maak gebruik van leading edge sustainability tools
  • Samenwerken in multidisciplinaire teams

Leer uitdagingen op een systeemniveau aanpakken

Het raamwerk Symbiosis in Development is met succes toegepast in meer dan 500 projecten wereldwijd. Het betreft projecten in verschillende sectoren, denk aan stedelijke vernieuwing, beleid, ontwerp, business strategie, gezondheidszorg en industriële innovatie. SiD is het eerste complete raamwerk voor integrale systemische ontwikkeling, van theorie tot praktijk. Het zorgt ervoor dat verschillende disciplines samenwerken en duurzaamheid breed evalueren. Het gebruikt systeemdenken, system mapping, design-thinking en complexiteitsdenken in een co-creatieproces. De teamaanpak helpt het groepsproces te structureren en te sturen van begin tot eind. Dit begrip helpt het team een langetermijnvisie op te stellen, maar ook om direct dagelijks actie te ondernemen. Tijdens de training zullen verschillende groepsoefeningen dit demonstreren.

Co-creatie training

De training biedt een basisintroductie over SiD en praktijkgericht groepswerk aan de hand van een casus. De training mixt presentaties, spel, en video in een informele omgeving. Een groep van maximaal 12 mensen van verschillende professionele achtergronden doen mee en vormen teams voor de co-creatie. Freek van der Pluijm begeleidt de teams.

Certificaat

Aan het einde van de SiD basis training ontvang je een certificaat van afronding van de cursus. Dit certificaat wordt toegevoegd aan de database en wordt gepubliceerd op de website van SiD www.thinksid.org.

Data & locatie

14, 15 en 22 januari 2021

De training wordt gegeven in Utrecht Community voor pioniers (UCo). Adres: 2e Daalsedijk 6A, 3551 EJ in Utrecht, op 20 minuten lopen van het centraal station en makkelijk te bereiken met de auto (gratis parkeren).

Uiteraard houden we de regelgeving rondom Corona in de gaten. Zodra deze impact op de training heeft passen wij de training daarop aan.

Kosten

Voor de volledige 3-daagse training inclusief lunch, snacks, drankjes en trainingsmateriaal:

€ 1.245,= ex BTW

Werk jij voor een B-Corp, non-profit, of kom je met een groep? Neem dan contact op met contact@exceptacademy.com voor extra korting.

Deelnemen?

Maximaal 8 mensen kunnen zich inschrijven. Voorbereidend materiaal wordt vooraf toegestuurd.

Annulerings Beleid:

  • Tot 7 dagen voor de training start - volledige restitutie
  • 7 dagen of minder voor de training start - 50% restitutie
  • Op de dag van de training of later - geen restitutie

Share with friends

Date and Time

Location

Utrecht Community (UCo)

2e Daalsedijk 6a

3551 EJ Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved