Free

INSPIRATION SESSION: Communities 2.0.

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Duvel Depot

Breendonk-Dorp 66

2870 Puurs

Belgium

View Map

Event description

Description

Het is ondertussen inderdaad meer dan tien jaar geleden dat we ons eerste online community project deden. Dat was toen nog een buitenbeentje in de industrie. Een industrie die de voorbije 15 jaar enorme veranderingen heeft ondergaan, gedreven door onder meer de technologische (r)evolutie. Online communities – onze paradepaardjes – zijn mede daardoor uitgegroeid tot dé methodologie voor het genereren van inzichten.

Tijdens de sessie laten we vier van onze Belgische klanten (Duvel Moortgat, Perrigo, Telenet & NMBS) aan het woord. Zij gaan hun hun verhaal en hun ervaringen met communities delen en de toepassing ervan op hun eigen business uit de doeken doen.

Hieronder alvast een korte omschrijving:

Duvel Moortgat, door Wim Maeyens (Duvel Brand Manager), Andy van Hassel (Global Marketing Director) en Aurélie Van Daele (Research Manager InSites Consulting)
Hier maak je kennis met ‘Consumer Breweries’, de online community van Duvel Moortgat. De unieke mix van kwantitatieve en kwalitatieve activiteiten ondersteunt de tactische en strategische beslissingen over de toekomst van hun verschillende merken.

Perrigo, door Tom Van Avondt (Director Consumer & Market Intelligence Perrigo) en Sarah Van Oerle (Research Manager InSites Consulting)
Perrigo streeft ernaar om de consument een centrale plaats in de organisatie te geven. Hierbij speelt hun Square een belangrijke rol: het laat verschillende category teams toe om de vele gezondheidsuitdagingen van consumenten beter te begrijpen en om op basis daarvan de strategie en het managen van hun portfolio te optimaliseren.

Telenet, door Caroline Verkest (Market Research Manager Telenet) & Timo Vandemaele (Business Director InSites Consulting)
Met hun Square stellen we Telenet in staat om sneller tot inzichten komen, zonder in te boeten op waarde. Voor alle onderzoeksuitdagingen, van strategische tot tactische, stimuleert de Telenet Square Telenet een flexibele en iteratieve samenwerking met consumenten, waarbij maximaal gebruik gemaakt wordt van de kennis die is verzameld doorheen de tijd.

NMBS, door Thierry Meerschaert (Business Director InSites Consulting) & Leen Boels (Research Manager InSites Consulting)
NMBS heeft twee Squares lopen die toelaten om heel dicht in de leefwereld van de consument te staan. Daardoor kan de NMBS op een heel flexibele manier een keuze maken in het gewenste serviceniveau (van doe-het-zelf tot full-service), afhankelijk van de beschikbare capaciteit binnen NMBS, of op basis van de nood aan specifieke onderzoeksexpertise.

Dit is de planning voor de namiddag:

16:00 Deuren open

16:15 Welkomstwoord & introductie rond de “Consumer Consulting Square”
Door Sophie Van Neck, Managing Director InSites Consulting België

17:00 De klanten aan het woord: 20’ storytelling per case zonder slides en zonder schermen
Kies 2 van de 4 cases die je het meest intrigeren, en stel je vragen

18:15 Rondleiding in de Duvelbrouwerij met professionele gids

19:15 Afsluiten met een hapje en een drankje

Share with friends

Date and Time

Location

Duvel Depot

Breendonk-Dorp 66

2870 Puurs

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved