Sales Ended

Inspiratieworkshop begeleiders en ouders Hoog Gevoelige Kinderen

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Erf De Burgwal

Arnhemseweg 78

3832 GN Leusden

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Event description

Description

Ik, Anika Morsink, nodig u graag uit voor de interactieve inspiratieworkshop voor begeleiders en ouders van hoog gevoelige kinderen op dinsdagavond 12 december in Leusden. De workshop is interactief en ervarend.

Het gedrag van een kind, zegt niets over wie het kind in werkelijkheid is. Wel zegt het iets over de manier waarop een kind met prikkels en invloeden van buitenaf om gaat. Als een kind bijvoorbeeld (hoog) gevoelig is, dan heeft het een extra grote ‘antenne’ of ‘voelspriet’, waarmee het kind meer kan voelen dan anderen. Zo kunnen (hoog) gevoelige kinderen sneller geprikkeld raken als ze samen met andere mensen zijn, ze voelen de emoties van anderen. En, via hun zintuigen (oren, ogen, neus, mond en tast) komt alles ongefilterd en hard binnen. Doordat ze meer openstaan, kunnen al deze ‘prikkels’ een kind van binnen ‘raken’ en een bepaalde reactie bij het kind losmaken, zoals extreem druk/boos of juist teruggetrokken. Deze reactie past niet altijd bij ‘wie het kind écht is’. Ten onrechte worden er soms stempels/stickertjes op het kind geplakt, zoals AD(H)D of Autisme.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

♥ Wat is hoog gevoelig/sensitief?

♥ Hoe leert een hoog gevoelig kind?

♥ Wat heeft een hoog gevoelig kind ons te vertellen?

♥ Tips en oefeningen om als begeleider/ouder om te gaan HSP-kinderen

♥ Tips en oefeningen voor het kind om de prikkels te reguleren

♥ Inbreng van eigen casus(sen)

Deze avond heeft als belangrijk nevendoel dat je zelf ook meer innerlijke rust ervaart en dat er meer rust ontstaat in jouw klas/praktijkruimte en/of gezin.

De HSP Academie (HSP= Hoog Sensitieve/gevoelige Personen) is een initiatief van trainers en ambassadeurs van de 'Hallo, ik ben Gwen ® Academie'. Het doel van de Academie is meer bewustwording creëren ten behoeve van (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen in Nederland.

De kosten bedragen Euro 65,00 (excl. BTW en administratiekosten en inclusief het boek 'Hallo, ik ben Gwen', huur van de ruimte en koffie en thee met iets lekkers).

Date and Time

Location

Erf De Burgwal

Arnhemseweg 78

3832 GN Leusden

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Save This Event

Event Saved