Inspiratieavond wonen & leven: geef je team goesting!

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

AP Hogeschool, departement Gezondheid en Welzijn

Noorderplaats 2

2000 Antwerpen

Belgium

View Map

Event description

Description

De sleutel tot een gedragen woonleefbeleid zit in het ondersteunen en activeren van heel het woonzorgcentrum. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Hoe geef je je team de inspiratie, tools en zelfzekerheid om kwaliteit van wonen en leven meer centraal te stellen?

De begeleiders wonen en leven zijn trekkers in dit proces. En dat naast alle uitdagingen die het nieuwe woonzorgdecreet hen al geeft: meer regie voor de bewoners, een persoonlijk woonleefplan voor iedereen, en van daaruit het activiteitenaanbod afstemmen.

Tijdens deze inspiratieavond voor directieleden en coördinatoren wonen en leven, delen Maite Mallentjer en Frederik Vincx een stappenplan om samen met je begeleiders wonen en leven iedereen in het woonzorgcentrum aan boord te krijgen. Daarnaast is er voldoende tijd om met andere directieleden ervaringen uit te wisselen.

Maite Mallentjer is de auteur van A Sense of Home en lector ouderenpsychologie in de AP hogeschool. Maite coachte al verschillende woonzorgcentra om meer in te zetten op kwaliteit van wonen en leven.

Frederik Vincx is de bezieler van Soulcenter. Hij is een sociaal ondernemer en productontwerper die de voorbije jaren samen met woonzorgcentra tools bouwde om de band tussen bewoners en medewerkers te versterken.

Niet enkel de geest wordt gevoed. Er zullen ook broodjes beschikbaar zijn

Share with friends

Date and Time

Location

AP Hogeschool, departement Gezondheid en Welzijn

Noorderplaats 2

2000 Antwerpen

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved