Försäljning slutade

Industriell symbios – samverkan för cirkulär ekonomi

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Lindholmen Science Park

Lindholmspiren 3-5

Lokal: Domen

Göteborg

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Hur kan industrin och näringslivet arbeta med cirkulär ekonomi? Genom industriell symbios kan aktörer samverka, vinna konkurrensfördelar, stimulera lokalt näringsliv och förbättra sin miljöprestanda utan att ställa om sina affärsmodeller.

Genom att ta tillvara på och utbyta avfall, energi, material och andra ”restprodukter” i olika processflöden kan avfall från en process bli till en resurs i en annan. Potentialen är stor att finna både konkurrensfördelar, skapa affärsnytta och förbättra miljöprestanda – utan att behöva ställa om sina affärsmodeller!

Medverkar som talare gör Emma Dalväg, hållbarhetskonsult som arbetar med affärsutveckling, cirkulär ekonomi och industriell symbios med kunder som Sotenäs kommun, Göteborgs stad och Liseberg m fl. Vi får också ta del av konkreta exempel på aktivt arbete med industriell symbios från Sotenäs kommun genom Peter Carlsson, symbiosutvecklare på Sotenäs symbioscentrum.

Seminariet arrangeras i samband med att Göteborgspriset för hållbar utveckling delas ut och möjlighet finns att medverka under fler seminarier och workshops som arrangeras av Winwin Gothenburg Sustainability Award på temat industriell symbios. (Anmälan till dessa görs här.)

Välkommen!

Övrig information

Sista anmälningsdag: 18 oktober 2018

Deltagare: Seminariet är öppet för alla.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt.

Bli medlem i NMC! Anmäl ert intresse här.

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

Lindholmen Science Park

Lindholmspiren 3-5

Lokal: Domen

Göteborg

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved