Free

In het hoofd van Charel Cambré - Bronzen Adhemar 2020

Actions and Detail Panel

Free
Event description
Duik in de creatieve kronkels van CHAREL CAMBRÉ, winnaar van de Bronzen Adhemar 2020, virtuoze "alles-tekenaar", schilder en karikaturist.

About this Event

Charel Cambré is een virtuoze ‘allestekenaar’ en is bij het grote publiek vooral bekend als tekenaar van de succesvolle ‘Suske en Wiske’- spin-off ‘Amoras’. Verder tekent hij ook de gag-reeks ‘Filip & Mathilde’ over de koninklijke familie en legde hij zijn liefde voor het skaten in de jongerenstrip ‘Jump’. En dat is nog maar het topje van de strip-ijsberg.

Maar Charel is ook een getalenteerd schilder en karikaturist. Hij heeft een achtergrond in animatie en is ook niet vies van een kritische kijk op de actualiteit in zijn cartoons. Om al die creativiteit in goede banen te leiden, runt hij ook nog eens een echte studio en wordt hij terecht de Willy Vandersteen van zijn generatie genoemd.

‘In het hoofd van Charel Cambré’ is een overzichtstentoonstelling waarin alle creatieve facetten van deze Bronzen Adhemar-winnaar aan bod komen. Ontdek hoe het ene idee uit het andere voortkomt, hoe hij een oud schilderij linkt aan een nieuwe albumcover en hoe zijn tekentafel er thuis bij ligt.

Meer info over de Bronzen Adhemar en de laureatenlijst vind je hier


		In het hoofd van Charel Cambré - Bronzen Adhemar 2020 image
Share with friends

Save This Event

Event Saved