Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Gál Ferenc Főiskola

Dóm Tér

6720 Szeged

Hungary

View Map

Event description
A hackathon célja, hogy a verseny keretében az idősellátás fejlesztésére irányuló legjobb ötleteket a megvalósítás szintjére emelje.

About this event

Idősellátás fejlesztésére irányuló hackathon

Cél: az idősellátás fejlesztése, valamint az ellátáshoz való hozzáférés javítása

Regisztrálj még ma – Már csak 20 szabad hely maradt!

A hackathonon való részvételre a Gál Ferenc Főiskola olyan személyek jelentkezését várja, akik érdekeltek a hosszú távú idősellátás fejlesztésében.

Egészségügyi szakemberek, ápolók, ápoló asszisztensek, idős emberek, kutatók és politikai döntéshozatal területén dolgozók három héten keresztül a SoCaTel projekt digitális platformján, saját tapasztalataikra építve, együtt terveznek jövőben kifejlesztendő idősellátási szoftveres szolgáltatásokat.

A hackathon célja, hogy a verseny keretében az idősellátás fejlesztésére irányuló legjobb ötleteket a megvalósítás szintjére emelje.

A hackathon különböző képzettségű résztvevőkből álló csapatok között kerül megrendezésre. A legjobb ötletet megformáló győztes csapat lehetőséget kap, hogy az ötlete alapján kidolgozza egy szoftver prototípusát. Ehhez biztosítja a projekt a versenyzők számára a megfelelő környezet: ételt, italt, a csapatban történő együttműködés számára kellemes környezetet. Egészségügyi és innovációs szakemberek társaságában zajlik a verseny, akik mindent megtesznek, hogy a versenyzőket támogassák és segítsenek a lehető legtöbbet kihozni az ötletekből. A többi már a versengő csapatokon múlik!

Sokkal több, mint „egy hackathon”

A verseny folyamán alakuló ötletek valódi, működőképes szoftveres alkalmazások formájában kelnek életre. A feladat: 36 óra alatt egy új digitális szolgáltatás megtervezése és prototípusának kialakítása. Így minden csapatban kell lennie olyan személynek, aki rendelkezik UI/UX és szoftverfejlesztő ismeretekkel.

Minden csapatnak 180 másodperce lesz arra, hogy előadja kidolgozott ötletét és bemutassa annak demóját a zsűri előtt. Ehhez rendelkezésre áll a szükséges audiovizuális támogatás - projektor és hangosítás.

A nyertes csapat a verseny záró napján pénzdíjban részesül, ezen felül kap egy háromhónapos szerződést pénzügyi támogatással az applikáció fejlesztésére, véglegesítésére. Végül pedig a résztvevőknek érdemes arra is gondolniuk, milyen jól fog mutatni ez a projekt a szakmai önéletrajzukban!

Kinek ajánljuk a részvételt?

Minden kreatív és érdeklődő jelentkezőt szívesen látunk, de mivel a hackathon során a hangsúly a megvalósításon lesz, fontos, hogy a csapatokban legyen:

- Internetes és mobil szoftverfejlesztési szakember

- UI / UX tervező

Felsőfokú szociális tanulmányokat folytató hallgatók ugyancsak hasznos tagjai lehetnek a csapatoknak, hogy az idősellátás kérdéseivel és a fejlesztésre javasolt szolgáltatással kapcsolatban a hasznosíthatóság és hatékonyság követelményeit a célcsoportok igényeihez mérve értékelhessék.

Díjazás

Az utolsó nap végén három nyertest hirdetünk.

Az 1. helyezett háromhónapos szerződést kap, amelynek célja, hogy az elkészített prototípust béta verziójú szoftveralkalmazássá fejlessze, a 2. és 3. helyezett csapat pénzdíjban részesül, a következők szerint:

• Első helyezett: 500€ + 6,000€ értékű szerződés a 3 hónapos fejlesztői munkára

• Második helyezett: 300€

• Harmadik helyezett: 200€

A zsűri a következő szempontok alapján választja ki a győztes csapatot:

• Koncepció

• Design

• Fejlesztés

• Végső prezentáció

Minden bemutatott prototípus a kidolgozó csapat szellemi tulajdonát képezi, aminek védelméért a csapat teljes felelősséget vállal a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően (pl. szabadalmak, illetve egyéb szükséges bejegyzések bejelentése).

Állítsd össze az álomcsapatod és jelentkezz!

Minden csapat 4 tagból áll. Regisztrálni lehet teljes, vagyis 4 fős csapattal; 2-3 fős csapattal, vagy akár egyedül is, de minden esetben legalább egy főnek rendelkeznie kell programozói képességekkel a csapatban!

Ne aggódj, ha nem vagytok meg négyen, mi majd találunk csapattago(ka)t számotokra (megadhatjátok azt is, hogy milyen profilú jelentkezőt látnátok szívesen magatok mellett). Hasonlóképpen, ha egyedül regisztrálsz, neked is meg kell adnod magadról azokat az információkat, amiből a profilod összeáll. Egy e-mail üzenetben tájékoztatunk majd, hogy melyik csapathoz kerültél, és bemutatunk titeket egymásnak.

Regisztrációkor választanotok kell egy csapatnevet és kijelölni egy csapatvezetőt magatok közül. Mielőtt jóváhagynánk a csapat jelentkezését, ellenőrizzük a kitöltött jelentkezési lapot és szükség esetén (pl.: hiányzó információ) felvesszük veletek a kapcsolatot.

GYIK

Ki áll az idősellátás fejlesztésére irányuló hackathon mögött?

A hackathon a Gál Ferenc Főiskola szervezésében, az Európai Unió által finanszírozott Horizon 2020 Kutatás és Innovációs program SoCaTel projektjének keretében, 769975 számú támogatási szerződés alapján valósul meg. A Gál Ferenc Főiskola a H2020 SoCaTel projekt magyar konzorciumi partnere.

A projekt célja egy több fél érdekeit támogató digitális platform fejlesztése és tesztelése annak érdekében, hogy az öregedés során felmerülő problémákra ú.n. „együtt alkotási folyamat” során megoldási javaslatokat dolgozhassanak ki a résztvevők.

A projekttel kapcsolatban további információk érhetők el a https://www.socatel.eu weboldalon.

A hackathonnal, vagy bármely arra vonatkozó további kérdéssel kapcsolatban bátran vedd fel a kapcsolatot Thék Regina munkatársunkkal a thekregi@gmail.com címen.

Milyen jellegű appot fogtok létrehozni?

Az idősellátás fejlesztésére irányuló hackathon átfogó célja jobb hozzáférést biztosítani a bentlakásos idősotthoni ellátáshoz és az idősek otthoni (saját lakásban történő) ellátásához kapcsolódó szolgáltatásokhoz. A hosszú távú gondozási szolgáltatások felhasználásában, illetve nyújtásában érintett közreműködő személyek a H2020 SoCaTel projekt keretében korábban lebonyolított workshop-ok során már számos nagyszerű ötlettel álltak elő arra vonatkozóan, hogy az ellátást hogyan lehetne fejleszteni, ezeket az ötleteket is figyelembe véve kell prototípussá alakítani konkrét szolgátatásokat webes, illetve mobil alkalmazások formájában.

A hackathon 36 órája során végig a helyszínen kell tartózkodni?

Természetesen nem kényszerítünk senkit, de javasoljuk az idő minél jobb kihasználása végett a helyszínen maradást. Az esemény ideje alatt a helyszín folyamatosan nyitva áll! Vagyis onnan kiléphetnek, illetve oda ismét beléphetnek a hackathon ideje alatt a versenyzők.

Van hashtagje az eseménynek?

Igen: #socatel_co.

Van utazási támogatás / különjárat a hackathon helyszínére?

Sajnos nincs.

Mekkora csapattal indulhatok?

Minden csapat 4 fős lesz. Ne aggódj, ha a jelentekzéskor a csapatotok létszáma nem teszi ki a 4 főt, a szervezők részéről a hackathon napjáig kibővítjük a csapatotokat egyéni jelentkezőkkel.

Hogyan szerezhetek előnyt a versenyben?

A hackathon során az egyenlő versenyfeltételek biztosítása érdekében az összes résztvevőnek minden (szoftveres) kódot és megvalósítási eredményt a helyszínen kell létrehoznia. E szabály be nem tartása a szabálysértő csapat kizárását vonhatja maga után. Ennek ellenére bátorítjuk a csapatokat, hogy már a verseny előtt készítsenek terveket, drótvázmodelleket és tartsanak brainstorming-ot a csapat tagjainak részvételével.

Használhatok külső API-kat, szolgáltatásokat és SDK-kat?

Arra biztatunk, hogy használj bármilyen harmadik féltől származó szolgáltatást, API-t, nyílt forrású projektet, könyvtárat és keretrendszert, amennyiben azok nyilvánosan és jogtiszta módon elérhetők az interneten.

Kinek a tulajdona lesz a hackathon során keletkező szellemi termék?

Amit Ti hoztok létre, az a Ti szellemi terméketek lesz! Senki másnak, köztük a H2020 SoCaTel projektnek sincs joga a verseny keretein kívül felhasználni az általatok létrehozott szellemi terméket.

Akkor is jelentkezhetek a versenyre, ha nem tudok programozni?

Igen! Amennyiben készen állsz közösen dolgozni az ötleteken és segíteni a csapatot, szívesen látunk a versenyen. A csapatodban minimum egy embernek kell lennie, aki tud programozni, mivel a verseny végén a 36 óra alatt elkészített technikai megoldást értékeljük.

Van-e korhatár a rendezvény résztvevői számára?

Igen, minden versenyzőnek legalább 18 évesnek kell lennie az esemény napján.

Date and time

Location

Gál Ferenc Főiskola

Dóm Tér

6720 Szeged

Hungary

View Map

Organizer Gál Ferenc Főiskola, a H2020 SoCaTel projekt magyar konzorciumi partnere

Organizer of Idősellátás fejlesztése - SoCaTel Hackathon

Save This Event

Event Saved