Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Impact Hub Bucharest

030133 București

Romania

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Event description

Description

Vino alaturi de alti actori relevanti in zona de ICT, robotica, obiecte inteligente pentru a participa la un dialog orientat viitor despre competitivitatea acestor domenii - pot ele contribui la specializarea inteligenta a Romaniei?

Ce este specializarea inteligenta?

Pe scurt, specializarea inteligenta este un concept care pune cercetarea si inovarea in serviciul cresterii competitivitatii economice. Presupune concentrarea resurselor financiare și a altor mecanisme de sprijin într-un număr limitat de domenii prioritare. Aceste domenii, prin avantajele comparative (actuale sau potentiale) pe care le prezinta, pot plasa avantajos o regiune (sau o tara) in lanturile globale de valoare.

Ce se va intampla la workshop?
Ne propunem sa calibram alaturi de dvs. obiectivele si asteptarile de viitor cu privire la specializarea inteligenta. Mai precis, sa ne gandim, prin prisma experientei anterioare, care sunt tipurile de concentrari tematice regionale si cros-regionale relevante pentru interesele actorilor din regiuni si, mai departe, ce instrumente posibile, la nivel regional si national, ar fi necesare pentru sprijinirea acestor dinamici.

Pe ce experienta construim?
In cadrul proiectului SIPOCA 27*, UEFISCDI a implementat un mecanism de descoperire antreprenoriala in fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare a Romaniei, care a constat in:
- analize ale dinamicii ecosistemelor de inovare regionale – ce domenii au potential de specializare inteligenta in fiecare dintre regiuni? Ce contributie au in economia regionala? Care sunt performantele deosebite in domeniu? Cine face parte din ecosistemul relevant? Care e dinamica europeana/globala a domeniului? (Rapoartele sunt disponibile aici)
- workshop-uri regionale de descoperire antreprenoriala in domenii cu potential de specializare inteligenta, conform rapoartelor mentionate mai sus, printre care si domeniile ICT (dezvoltare software, gaming) si senzori, robotica&obiecte inteligente – care sunt nisele care pot creste competitivitatea acestor domenii? Care sunt premisele avantajoase ale regiunii– resurse umane, infrastructuri, tehnologii existente? (Rapoartele de workshop sunt disponibile aici)

Asadar, ne-ar bucura sa fiti alaturi de noi la sesiunea de lucru din 20 martie. Avem rugamintea sa va inscrieti pana pe 19 martie 2019.

Detalii suplimentare puteti gasi la adresa de email daniela.gheorghe@uefiscdi.ro sau la numarul de telefon 0728 909 699.

Costurile de deplasare (pentru participantii care nu sunt din Bucuresti) sunt acoperite prin proiectul SIPOCA 27. Va rugam sa ne indicati daca aveti nevoie de cazare.

Share with friends

Date and Time

Location

Impact Hub Bucharest

030133 București

Romania

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Save This Event

Event Saved