Hvordan vil Eksfin og Eksportstrategirådet fremme norsk konkurransekraft?

Actions Panel

Hvordan vil Eksfin og Eksportstrategirådet fremme norsk konkurransekraft?

Hvor går veien for norsk eksport? Bli med på frokostserminar og hør fra Eksfin og Eksportstrategirådet!

When and where

Date and time

Location

Norges Rederiforbund 25 Rådhusgata 0158 Sentrum Norway

Map and directions

How to get there

About this event

Eksportkreditt og GIEK er slått sammen til den nye organisasjonen Eksportfinansiering Norge – også kalt Eksfin. Samtidig har det nyopprettede Eksportstrategirådet fått en ny, midlertidig leder på plass.

SNCC har gleden av å endelig kunne invitere deg til et fysisk frokostmøte med mulighet for å møte andre medlemmer, og inviterer deg til et innblikk i fremtiden for norsk eksport den 4. november fra kl. 08:00.

Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge og Christian Chramer, nyansatt midlertidig leder for Eksportstrategirådet, forteller om fremtidsplanene for hver av sine organisasjoner når vi møtes fra kl. 08:00 i Rederiforbundets lokaler. Frokost serveres fra kl. 08:00 til 08:30.

Program

  • Verdiskaping gjennom eksport: Hvordan Eksfin har blitt et enda mer kraftfullt virkemiddel for norske selskaper etter sammenslåingen, ved Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge
  • Målrettet satsning på eksport i fellesskap med næringslivet: Hvordan Eksportstrategirådet skal bidra til større muligheter i verdensmarkedene for norske bedrifter, ved Christian Chramer, midlertidig leder for Eksportstrategirådet
  • Kommentar fra næringslivet ved Even Aas, Group Executive Vice President Public Affairs, Communication and Sustainability, Kongsberg Gruppen
  • Moderator: Erik Borgen, president i Singapore-Norway Chamber of Commerce
Event image

Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge

Før hun gikk inn i stillingen som administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, var Tone Lunde Bakker daglig leder i Swedbank Norge. Bakker leder bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til “Leadership Champion” i “Woman Entrepreneurs Finance Initative” i regi av Utenriksdepartementet. I tillegg har hun mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. Bakker er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

Event image

Christian Chramer, leder for Eksportstrategirådet

Christian Chramer er områdedirektør i NHO med ansvar for medlem og region, og har gått inn som midlertidig leder for Eksportstrategirådet. Han har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i NHO, regiondirektør for NHO Troms og Svalbard og kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges sjømatråd. Chramer har tidligere vært styremedlem i SNCC, har sin utdannelse fra Hærens befalsskole, Krigsskolen, og har en master i ledelse og organisasjon fra UiT Norges Arktiske Universitet.

Event image

Even Aas, Kongsberg Gruppen

Even Aas er Group Executive Vice President Public Affairs, Communication and Sustainability i Kongsberg Gruppen. Han har tidligere vært ansatt i LO, politisk rådgiver, og statssekretær for handel og skipsfart i Utenriksdepartementet. Han har også jobbet for Telenor som spesialrådgiver. Aas er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo.