Hur adresserar vi social hållbarhet på hemmaplan?

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Unionen

17 Olof Palmes gata

111 22 Norrmalm

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Funderar ni på era sociala hållbarhetsfrågor ”på hemmaplan” och hur ni kan adressera dem på ett verkningsfullt sätt och därmed skapa värden för såväl era medarbetare, er verksamhet som samhället i stort?

Välkommen till ett frukostseminarium där vi diskuterar social hållbarhet med fokus på frågor som rör den egna verksamheten och dess kopplingar till det omgivande samhället. Vi börjar med att syna begreppet social hållbarhet i sömmarna för att sedan få en överblick över vilka standarder och ramverk – inklusive de globala hållbarhetsmålen – som finns som stöd i arbetet att ringa in sina mest väsentliga frågor innanför och utanför de egna grindarna. Vilka intressenter bör man involvera i processen och hur? Vilka frågor brukar falla ut som mest väsentliga och finns det viktiga frågor som vi tenderar att tappa bort?

Vi går sedan lite djupare in på ett par viktiga områden inom social hållbarhet; trakasserier och särbehandling samt mångfald och inkludering. Vilka särskilda utmaningar eller möjligheter finns inom dessa områden och hur kan man adressera dessa frågor på ett verkningsfullt sätt?

Så här ser programmet ut:

08.00 – 08.30: Frukost

08.30 – 10.00: Seminarium

  • Vad ingår i begreppet social hållbarhet och hur ringar vi in våra centrala utmaningar och möjligheter ”på hemmaplan”? Erika Eriksson, rådgivare inom företag och mänskliga rättigheter, Enact
  • Trakasserier och särbehandling – vad omfattar det och hur kan vi arbeta för en inkluderande arbetsplats? Lina Andersson, sakkunnig i jämställdhetsfrågor, Unionen:
  • Varför och hur kan vi rekrytera för mångfald? Anna Hagvall, hållbarhetschef, Samhall samt Amir Nazari, Diversity Coach, ÅF Pöyry

Kom gärna fler från samma företag/organisation så att ni tillsammans representerar såväl ert hållbarhetsarbete i stort som ert HR-arbete!

Övrig information

Sista anmälningsdag: 10 april (kl. 12.00)

Deltagare: Seminariet är öppet för alla.

Kostnad: NMC-medlemmar deltar kostnadsfritt. Kostnaden för icke medlemmar är 2000 kr exkl. moms för deltagande på plats och 1000 kr exkl. moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker vid förhinder!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC - anmäl ert intresse här!

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut två vardagar innan seminariet.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Tid och plats

Plats

Unionen

17 Olof Palmes gata

111 22 Norrmalm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved