€756.24

Human centered voice design

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Valsplat

21E Prins Hendrikkade

1012 TL Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Voice is hot. Veel organisaties zijn er druk mee bezig. Maar hoe ontwerp je voice oplossingen die de kostbare tijd van mensen waard zijn?

About this Event

Ben jij van plan om dit jaar eindelijk ‘iets’ te gaan doen met voice applicaties? Of heeft jouw organisatie al een voice app, maar heb je geen idee of die wel echt doet wat je klanten willen? Het is tijd om je klanten te leren kennen. Het is tijd om voice oplossingen te ontwerpen die de moeite waard zijn.

Praten begint met luisteren

Voice maakt een razendsnelle ontwikkeling door. De wereld wordt overspoeld door smart home apparaten en voice applicaties. Veel bedrijven zijn fanatiek aan de slag gegaan met het ontwerpen van ‘skills’ of ‘actions’ en het pushen van de technologie. Logisch natuurlijk, want voice biedt mooie kansen. Maar de ‘waarom-vraag’ blijft in al dit enthousiasme vaak onderbelicht: Welk probleem lossen we op? Hoe voegt het waarde toe voor mensen? En is het echt beter dan de huidige oplossingen?

Wij helpen je op weg

Tijdens de workshop check je of jouw voice oplossing raakt aan de behoeften en belevingswereld van je klanten. We leren je hoe je - nog voordat je een app hebt ontwikkeld - kan bepalen waar de beste kansen liggen. Zo voorkom je dat je veel tijd en geld stopt in overbodige oplossingen. Daarnaast helpen we je in de workshop om nog betere dialogen te schrijven. Dialogen waarmee je klanten zich echt begrepen voelen.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in voice design en waardevolle voice oplossingen wil ontwikkelen. Van developers, designers en copy writers tot product owners en managers die willen starten (of net zijn gestart) met een voice project. Of je nou bij een start-up, stichting of corporate werkt.

Wat leer je precies tijdens de workshop?

  • Hoe je op een constructieve manier de dialoog met klanten aan kan gaan en hun context in kaart brengt;
  • Waar kansen liggen voor jouw voice applicatie;
  • Hoe je bestaande dialogen kan ‘repareren’ en beter af kan stemmen op je klanten;
  • Welke meerwaarde een voice interactie kan hebben ten opzichte van de huidige oplossing.

Kortom: Je leert hoe je voice oplossingen kan maken die de kostbare tijd van je klanten waard zijn.

Requirements

  • Ervaring met voice interacties is een pré maar zeker niet noodzakelijk.
  • Minimaal 3 deelnemers en maximaal 12. Bij minder dan 3 deelnemers gaat de workshop niet door en vergoeden we je ticket volledig.

Wie gaat de training geven?

Eén van de twee meest ervaren Valsplatters, namelijk: Miel of Stijn. Samen hebben ze 30 jaar ervaring als UX specialist. De laatste jaren zijn ze vaak betrokken geweest bij onderzoek en advies rondom voice applicaties voor klanten als KPN, Albert Heijn, RTL en PostNL. Daarnaast staan ze geregeld op het podium als keynote speaker. Vanuit hun ervaring nemen zij je mee in de do’s en don’ts van voice design. Ze laten zien hoe het niet moet. Maar vooral, hoe het wél moet.

Share with friends

Date and Time

Location

Valsplat

21E Prins Hendrikkade

1012 TL Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved