Free

How to build Climate Justice Using/Breaking?Re-writing the Law

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Café Belcampo

10 Hannie Dankbaarpassage

De Hallen

1053 RT Amsterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Een meerstemmige bijeenkomst met voorstellen en praktijkvoorbeelden hoe groen-doeners de wet kunnen gebruiken, breken of herschrijven.

De wet is een machtig instrument en een ultieme indicator van de normen en waarden van een samenleving. Maar hoe gebruiken we de wet om klimaatmisdaden en ecocide te stoppen? Is de wet niet te veel gekidnapt door privatisering ideologie die toestaat dat de publieke sfeer (inclusief de aarde, grondstoffen en de lucht) verpaupert en vervuild raakt?

Voor velen in de wereld wordt het heden al gekenmerkt door ecologisch ineenstorting van hun thuis of leefgebied, het verleden zit zo vol van (eco)kolonisatie dat het voor mensen vaak moeilijk is anders voor te stellen... en hoe zit het met onze gestolen toekomst? Valt er nog wat te redden of te transformeren?

Vermaak-cultuur verleidt tot afleiding zoeken. Geopolitieke klimaatbeleid uitstel-spelletjes nodigt uit tot cynisme. Maar het probleem gaat niet weg en wordt alsmaar catastrofaler.

Als je wil verdiepen in klimaatrechtvaardigheid en ecologische en sociale heling kan je beter aansluiting zoeken bij de grassroots (verandering van onderaf). Hier is er visie en bereidheid en wordt er gewerkt aan collectieve actie.

Hoe kunnen deze groepen een machtig middel als de wet gebruiken? Hoe kunnen we de wet gebruiken voor klimaat rechtvaardigheid? Dat is de grote vraag waar we het graag met jou over willen hebben.

Een avond met...

* NINE DE PATER - #MilieuDefensie: Klimaatzaak tegen Shell

* HARRIET BERGMAN - #CodeRood: Massale Burgerlijke Ongehoorzaamheid

* RAKI AP - #FreeWestPapua NL: Strijd voor inheemse soevereiniteit en reparatie / ook voorstander ecocide wet campagne initiatief door Polly Higgins

* CHIHIRO GEUZEBROEK - #ClimateLiberationBloc: intersectionele climate justice strijder en spreker deze avond in de rol van moderator en Spoken Word Artist

Share with friends

Date and Time

Location

Café Belcampo

10 Hannie Dankbaarpassage

De Hallen

1053 RT Amsterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved