Sales Ended

HOE FINANCIEER JE CIRCULAIRE BOUW?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Antonio Vivaldistraat 2-8

1083 HP Amsterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Op 16 januari, tijdens de Week van de Circulaire Economie, organiseren de partners van de Community of Practice (CoP): Financieren Circulaire Bouw het evenement: Hoe Financier je Circulaire Bouw?


De afgelopen maanden hebben ING, NBA, Allen & Overy, Eigen Haard, The Royal Netherlands Institute of Chartered Accountants, Alfa Accountants and Advisors, Madaster, Arcadis, Arup, Sustainable Finance Lab, DOOR Architecten en Circle Economy samengewerkt om oplossingen te vinden voor financiële uitdagingen bij het realiseren van circulaire bouw. Aan de hand van een concrete casus van woningcorporatie Eigen Haard heeft de CoP een praktische handleiding gemaakt om circulaire bouw te financieren. De CoP is een initiatief van Nederland Circulair!

Tijdens het programma hoort u meer over de belangrijkste inzichten uit het Whitepaper. Daarna volgen workshops, een discussie en als afsluiting een feestelijke borrel.
Programma

13:30 Inloop & Registratie

14:00 - 14:10 Welkom

 • Welkom door Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

14.10 - 14.45 Conclusies project

 • Lancering Whitepaper door Aglaia Fischer, projectleider CoP Financieren Circulaire Bouw

15.00 - 16.00 Workshops

 • Workshop 1: Circulaire Bouw
  • Architecten en ingenieurs over de realisatie van een circulair bouw project. Thema's die aan bod komen zijn o.a. het belang van ketensamenwerking en projectleiderschap.

 • Workshop 2: Circulaire Marktontwikkeling

  • Marktpartijen en data experts over marktontwikkeling, data en waardering van circulaire bouw. Thema's die aan bod komen zijn o.a. het belang van digitalisering voor het afstemmen van de markt van geoogste elementen, producten en materialen.

 • Workshop 3: Circulaire Financiering

  • Financiële experts over financiering van circulaire bouw. Thema's die aan bod komen zijn o.a. financiële prikkels en verhandelbaarheid van circulaire bouw.

16:15 - 16:45 Terugkoppeling workshops en plenaire afsluiting

16:45 - 18:00 Borrel

Date and Time

Location

Antonio Vivaldistraat 2-8

1083 HP Amsterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved