€5

Het Eeuwige Leven: Geschenk of Vloek?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

X TU Delft

8-10 Mekelweg

2628 CD Delft

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Jaar 2100. Eindelijk is de vraag die de mens al eeuwen bezighoudt gekraakt: we kunnen onsterfelijk worden. Maar wil je dat eigenlijk wel?

About this Event

Het is 2100 en eindelijk is de vraag die de mens al eeuwen bezighoudt gekraakt: we kunnen onsterfelijk worden. Alleen: wil je eigenlijk wel eeuwig leven? Want wat betekent dat? In wat voor staat leef je? En wat doet het met de wereld die al overvol is? Moeten we wel streven naar een eeuwig leven, of kunnen we onze energie beter in iets anders steken?

‘Onsterfelijkheid lijkt te passen in een sterk egocentrische levenservaring, waarin je al shoppend van de ene ervaring naar de andere gaat,’ zegt filosoof Ad Verbrugge. ‘Alsof je de hemel op aarde krijgt als we ziekte en dood opheffen.’ Het leven krijgt pas zin omdat er een einde aan zit.

Studium Generale en de studieverenigingen Hooke, LIFE (TNW) en Variscopic (3Me) zetten de vraag naar onsterfelijkheid op scherp deze avond. Het eeuwige leven is een actueel onderwerp waarmee alle drie de studieverenigingen bezig zijn in hun opleiding.

Met een lezing van Ad Verbrugge en een interactieve discussie met studenten van de drie studies. Moderator: dr. Bertus Beaumont.

Tickets kosten 5,- en zijn inclusief maaltijd.

Dit evenement is onderdeel van het overkoepelende TU Delft Library-programma ‘Who is afraid of the end of life? Exploring and (re)designing values for (im)mortality'. De sociale en morele waarden die mensen erop na houden over het ontwerpen van en voor het einde van het leven, verschillen behoorlijk. Soms conflicteren deze zelfs. TU Delft Library, Studium Generale, het Delftse Filmhuis Lumen en verschillende studieverenigingen onderzoeken de verschillende opvattingen en ontrafelen de bestaande vragen rondom onsterfelijkheid en sterfelijkheid in een multidisciplinair programma in februari en maart 2020.

Share with friends

Date and Time

Location

X TU Delft

8-10 Mekelweg

2628 CD Delft

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved