€11.83 – €65.11

Graphic Stories Cyprus 5 | ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Bank of Cyprus Cultural Foundation

86-90 Phaneromenis Str.

1515 Nicosia

Cyprus

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Το 5ο κατά σειρά Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ανοίγει τις πύλες της για ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο από 15 - 17 Μαρτίου 2019. Το Graphic Stories Cyprus, αποτελεί ένα θεσμό που τα πέντε τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας αλλά και στη συνείδηση των δημιουργικών επαγγελματιών και φοιτητών της Κύπρου και του εξωτερικού, ενώ παράλληλα επιλέχθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association (EFA) και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2020. Η διάκριση EFFE Label, απονέμεται κάθε δυο χρόνια στα αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών, τη συμμετοχή της κοινότητας και την διεθνή τους εμβέλεια. Ο θεσμός των EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαλέξεις

Ένας από τους βασικότερους στόχους του συνεδρίου, διαχρονικά, αποτελεί η μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας από τους ομιλητές προς το κοινό, αλλά και η αμφίδρομη αλληλεπίδραση με αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής το 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus, υποδέχεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, δέκα (10) διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, από την Κύπρο και το εξωτερικό, για τις καθιερωμένες διαλέξεις του, που θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Ο David Carson, οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Ηλίας Παντικάκης από τους Beetroot Design Group, η Ειρήνη Γκόνου, ο Χάρης Τσέβης, ο Vladimir Radibratovic, ο Γιώργος Τσαγκάρης, ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου, ο Κώστας Μάντζαλος, ο Σώτος Βοσκαρίδης – BOSS και ο Κωστής Παπαθεοδώρου θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της Οπτικής Επικοινωνίας, αναδεικνύοντας το παρόν αλλά και εξερευνώντας το μέλλον της.

Παρουσίαση Βιβλίου


Οι γραφιστορίες ξεκίνησαν ως μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα, έγινε εβδομαδιαία στήλη εφημερίδας, έγινε συνάντηση, έγινε συνέδριο, έγινε ταξίδι. Και το πολύχρονο ταξίδι έγινε βιβλίο... Βιβλίο ή λεύκωμα; Λεύκωμα, που φυλάει μέσα στις 256 σελίδες του το καλύτερο άρωμα όλων αυτών των ετών! Τις καλύτερες στιγμές που έγραψαν τη δική τους [γραφ]ιστορία! Το λεύκωμα της Αγγελικής Αθανασιάδη με τίτλο “Graphic Stories -Γραφιστορίες”, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο πλαίσιο των διαλέξεων του 5ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, από τον γνωστό σχεδιαστή Χάρη Τσέβη και τον δημοσιογράφο Απόστολο Κουρουπάκη.

Εργαστήρια

Τρία εξειδικευμένα εργαστήρια για επαγγελματίες και φοιτητές θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή διοργάνωση με σκοπό να προσφέρουν συσσωρευμένη και επαγγελματικού επιπέδου γνώση και εμπειρία σε σχέση με τις σύγχρονες πρακτικές του design και της οπτικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και δυο πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά. Καλλιγραφία από τον Vladimir Radibratovic, Αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή από την Ειρήνη Γκόνου, Ψηφιακή εικονογράφηση ρεαλιστικού πορτραίτου από τον Κωστή Παπαθεοδώρου, Εργαστήρι γελοιογραφίας από τον Σώτο Βοσκαρίδη – BOSS και Αμφισβητώντας την αντίληψη από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Έκθεση

"Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη", είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα 50 διακριθέντα έργα του 3ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus. Την έκθεση που θα φιλοξενηθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη θα κοσμούν και τα έργα 16 προσκεκλημένων καταξιωμένων δημιουργών. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 820 δημιουργοί από 27 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι σχεδιαστές, φοιτητές των κλάδων της οπτικής επικοινωνίας καθώς και μαθητές. Τα εγκαίνια καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων. Τα βραβεία του διαγωνισμού προσφέρουν η Τράπεζα Κύπρου μαζί με την Ελληνική εταιρία γραμματοσειρών Parachute Fonts.

Προβολή Ντοκιμαντέρ

"Πως να κλέψετε μια καρέκλα" είναι ο τίτλος του Ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Καμπούρογλου που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και αφορά την ιστορία του γνωστού σχεδιαστή Στέργιου Δελιαλή και του θρυλικού και αδικοχαμένου Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών, επαγγελματίες ή φοιτητές, γραφίστες, web designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: 
www.graphicstoriescyprus.com


Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για την παρακολούθηση των διαλέξεων.

Το Graphic Stories Cyprus διοργανώνεται με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Λευκωσίας, την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Χώροι φιλοξενίας:
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία.
Για την είσοδό σας* παρακαλείστε όπως κάνετε την αγορά εισιτηρίου σας ηλεκτρονικά από την παρούσα σελίδα.

Για τραπεζικές καταθέσεις* :

Graphic Stories Cyprus Ltd
Bank of Cyprus
IBAN: CY54002001950000357027343851
Swift / BIC: BCYPCY2N


*Η επίδειξη του εισιτηρίου ή απόδειξη πληρωμής κατά την είσοδό σας είναι υποχρεωτική.

Share with friends

Date and Time

Location

Bank of Cyprus Cultural Foundation

86-90 Phaneromenis Str.

1515 Nicosia

Cyprus

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved