Grande Finale - Act Sustainable 2019

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Röhsska museet

39 Vasagatan

411 37 Lorensberg

Sweden

View Map

Event description
Välkommen till den stora finalen av Act Sustainable 2019! Under eftermiddagen djudyker vi i kulturens roll för hållbar utveckling.

About this Event

Varmt välkomna till Grande Finale av Act Sustainable 2019 – hållbarhetsveckan vid Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola! Vi djupdyker tillsammans i kulturens vikt för hållbar utveckling – hur hänger de ihop egentligen? Eftermiddagen bjuder både på vetenskapliga inslag såväl som konstnärliga och artistiska! Bland annat bjuds deltagarna på en föreläsning av Katarina Leppänen, Professor i Idé och Lärdomshistoria vid Göteborgs Universitet som bland annat forskar kring nordiska dystopier och klimathot. Föreläsningen handlar om vatten, både i brist och överflöd och hur det blivit en viktig mätare för människans miljöpåverkan. Havsnivåer oroar, torkan sprider ut sig och Göteborg krisplanerar för översvämningar. Hur hanterar vi människor egentligen denna oro genom böcker och film? Kan vi förbereda oss genom fiktiva beskrivningar?

Under eftermiddagen bjuder också bland annat på inslag från studenter från Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet och prisutdelning av Gothenburg Sustainability Thesis Award!

Varmt välkomna!

Studenter vid Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola går in kostnadsfritt med giltigt studentID. Övriga deltagare betalar ordinarie inträdesavgift till museet. Evenemanget riktar sig till alla intresserade.

Lokalen har begränsat antal platser och för att få en garanterad plats reserverar du en plats här. Övriga kommer in i mån av plats.

Date and Time

Location

Röhsska museet

39 Vasagatan

411 37 Lorensberg

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved