Free

Go big or go home

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Scandic Ørnen

Lars Hilles gate 18

5008 Bergen

Norway

View Map

Event description
Go big or go home

About this event

GO BIG @ FIRST TUESDAY BERGEN

Go big or go home

Det er et gjentagende mantra at norske grundere, bedrifter og innovasjonsmiljøer tenker for smått til å bygge store internasjonale virksomheter. Hvorfor er det så få som tør å virkelig «å gutse» når man starter nye satsninger?

NB! Oppdatert dato

Tirsdag 18. januar kl. 19 tar First Tuesday og Deloitte praten med noen av dem som evner tenke stort og rett og slett gønner på. I tillegg får vi høre mer om en av de store utfordringene mange selskaper i skaleringsfasen kanskje tar litt for lett på, cybersikkerhet. Til slutt topper vi det hele med kåringen der du får møte de som er på vei til å gjøre det stort, nemlig finalistene i årets Rising Star Vestland.

Aller først ut er Bernt Skeie, leder av nysatsningen Clara Venture Labs, som har Aker-systemet i ryggen. Selskapet utvikler innovativ teknologi innenfor en rekke områder som f.eks. avanserte materialer, romteknologi og biokjemi. De har allerede fem selskaper i stallen, fra nullutslippsløsninger for maritim sektor til 3D printing (additive manufacturing). De går absolutt ikke stille i dørene, tar sats og sier selv at de vil ta på seg å utfordre grensene for innovasjon.

Columbi Salmon vil utfordre den norske oppdrettsbransjen, og i ledelsen sitter blant annet Kolbjørn Giskeødegård, velkjent lakseanalytiker i Nordea. Selskapet jobber med å etablere bærekraftig landbasert lakseoppdrett i Belgia med blant annet et integrert smoltanlegg som også bidrar til salatproduksjon ved bruk av aquaponics. De satser tungt og er nå i gang med å hente mye kapital for å gjennomføre utbyggingen av produksjonsanleggene sine og forventer å være i markedet i 2025. Kolbjørn deler av sine erfaringer med å få på plass en kapitalintensiv satsning basert på innovativ og bærekraftig teknologi.

Hvor ofte hører du om norske selskap som lykkes i utlandet og som har marginer som andre selskaper kan drømme om? Og det i en bransje nesten ingen nordmenn har noe profesjonelt forhold til? Vi får besøk av Anette Dahlstrøm Ståløy i Dirtybit, spillteknologiselskapet, og tidligere Rising Star-vinner, som har hatt en eventyrlig reise siden de ble startet av et knippe studenter i 2011. Anette forteller om å tørre å satse utradisjonelt.

Det siste et fremadstormende selskap vil oppleve er å bli vekket midt på natten av meldingen om at alle systemer ute av drift grunnet mulig cyber angrep.

Fra Deloitte kommer Anders Strangstad, med bakgrunn fra Det Norske Forsvar og Norsk Hydro har bistått mange selskaper med både forebygging og redning. Han deler erfaringer og tips.

Så er det klart for årets Rising Star!

I fjor var det Tibber som gikk av med den gjeve tittelen, årets finalister som alle er til stede og pitcher er:

  • Imove
  • Ava of Norway
  • Aquabyte

Vi ser fram til å se dere!

NB! Arrangementet vil bli gjennomført sikkert og i tråd med de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Vi ber i tillegg alle ta hensyn, holde avstand og følge FHIs råd for å hindre smittespredning.

DATO: 18. januar 2022

TID: 19:00 - 21:00

STED: Scandic Ørnen

ADRESSE:  Lars Hilles gate 18

 

Få med deg...

Skalering av banebrytende teknologi

Bernt Skeie - Leder @ Clara Venture Labs

Laks og salat – sirkulær matmagi!

Kolbjørn Giskeødegård - CFO @ Columbi Salmon

Våg å tenke stort! Optimize for luck!

Anette Ståløy - Chief Marketing Officer @ Dirtybit

Hvorfor er cybersikkerhet fortsatt så vanskelig?

Anders Strangstad - Head of Cyber Resilience @ Deloitte

Mayouran Navaratnarajah - Consultant Risk Advisory @ Deloitte

------- FOREDRAGSHOLDERE -------

Skalering av banebrytende teknologi

I sin presentasjon vil Skeie presentere Clara Venture Labs og deres ambisiøse planer for utvikling av industrielle unicorns med base i Bergen. Han vil samtidig forklare hvordan teknologi utviklet for romfart vil spille en nøkkelrolle innen utvikling av havnæringene fremover.

Bernt Skeie begynte i Prototech som administrerende direktør i 2013. Skeie har 30 års erfaring fra teknologiutvikling, fornybar energi, oljetjenester og konsulentselskaper. Han har en dyp forståelse av energimarkedet, og har siden han begynte i Prototech fokusert mye på Clean-tech og fornybar energi. Skeie har vært sentral i utviklingen av flere innovative teknologier, selskaper, klynger og katapulter i Norge. Han har fungert som både administrerende direktør og finansdirektør for børsnoterte selskaper på Oslo Børs og sitter i styret i flere selskaper og stiftelser. Han er også medgrunnlegger og styreleder i Greenstat ASA.


		Go big or go home image

Laks og salat – sirkulær matmagi!

Kolbjørn er 54 år, gift med Oddrun, bosatt i Ålesund og har 3 voksne barn. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø. Han jobbet først et par år innen revisjon (Arthur Andersen & Co), før turen gikk til bank og sjømat. Han jobbet 11 år i K-Bank/Nordea som analytiker og kundeansvarlig innenfor sjømatområdet. Fra 2007 til 2020 jobbet han som aksjeanalytiker i Nordea Markets med ansvar for sjømatselskaper. I denne perioden hadde han også en topp 3 ranking(Kapital/Prospera) blant analytikerne som dekket sjømat. Kolbjørn var en av åtte grundere i Columbi salmon og gikk i august 2020 inn i rollen som CFO i selskapet.


		Go big or go home image

Våg å tenke stort! Optimize for luck!

Hvor ofte hører du om norske selskap som lykkes stort i utlandet og som har marginer som andre selskaper kan drømme om? Og det i en bransje nesten ingen nordmenn har noe profesjonelt forhold til? Vi får besøk av Anette Dahlstrøm Ståløy i Dirtybit, spillteknologiselskapet, og tidligere Rising Star-vinner, som har hatt en eventyrlig reise siden de ble startet av et knippe studenter i 2011. Anette forteller om å tørre å satse utradisjonelt og om å "optimize for luck".

Anette Ståløy er Chief Marketing Officer i det bergenske spillteknologiselskapet Dirtybit, som utvikler og publiserer spill til mobil. Selskapet fokuser på sosiale spillopplevelser, og flere millioner mennesker over hele verden har spilt mobilspillene i Fun Run serien, som er en av de aller største norske spillsuksessene. Anette har ansvar for forretningsutvikling og markedsføring, og har hatt en nøkkelrolle i prosessen med å skalere selskapet fra en startup til et vekstselskap. Hun har et brennende engasjement for den norske spillindustrien og ønsker å bidra til at flere oppdager det enorme potensialet i den globale spillindustrien.


		Go big or go home image

Hvorfor er cybersikkerhet fortsatt så vanskelig?

Flere og flere selskaper utsettes for cyberhendelser, og det går veldig ille for mange av de. Hvorfor er dette så vanskelig? Og hvordan kan vi møte dette i fremtiden som individ, selskaper og samfunn?

Mayo jobber i dag som sikkerhetsrådgiver for Deloitte Cyber. Han har en mastergrad i informasjonssikkerhet og tidligere jobbet som hendelseshåndterer for Vipps.

Anders jobber sammen Mayo i Deloitte hvor han leder avdelingen for Cyber Resilience. Anders er genuint opptatt av å hjelpe kunder med å bli bedre på å håndtere cyberrisiko i et individ, forretnings- og samfunnsperspektiv. Anders har lang erfaring innen IT og cybersikkerhet, blant annet fra Cyberforsvaret og Norsk Hydro.


		Go big or go home image

		Go big or go home image
Share with friends

Date and time

Location

Scandic Ørnen

Lars Hilles gate 18

5008 Bergen

Norway

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer First Tuesday Bergen

Organizer of Go big or go home

First Tuesday Bergen

First Tuesday Bergen er et uformelt nettverk som kobler innovasjon, ressurser, produkter, tjenester, kunder, leverandører, foretak, mennesker, kompetanse og idéer.

Er du en entreprenørtype eller en investor som alltid jager nye idéer og higer etter å gjøre suksess sammen med andre? Eller er du på jakt etter ny jobb, eller kanskje du trenger folk? Kunne du tenke deg å treffe både slips og nerder på et uformelt sted i en uformell setting med en forfriskning i hånden? Det kunne vi. Derfor har vi gleden av å invitere alle våre medlemmer til nettopp et slikt sted.


NB! Det koster ingenting å bli medlem og alle våre arrangement er gratis!

For mer informasjon om tidligere tema og foredragsholdere se her

Save This Event

Event Saved