Gerila marketing i storytelling u mreži ReArt festivala

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 3

Izlagač: Iva Buljubašić, Odjel za kulturologiju u Osijeku

Suradnici na događaju: Maja Haršanji, Gordana Lesinger, Kristina Mandarić, Mirna Butković

Opis događaja: ReArt festival u organizaciji udruge PLANTaža, povezuje različite umjetničke izričaje jednom temom i mjestom, a veže se uz kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje, održava se od 2014. godine i svake godine mijenja svoju temu i mjesto festivala. Radionicom na Kreativnoj riznici još jednom želi otvoriti mogućnost široj publici u kreiranju svojih sadržaja. Cilj radionice je predstaviti ideju gerila marketinga, storytellinga i načine uporabe iste u promociji osječkog festivala umjetnosti i kreativnosti ReArt-a. Sudionici radionice vodit će se ovogodišnjim izdanjem festivala pod nazivom „Regoč i slavenska mitologija".

Sektor kreativne industrije: Oglašavanje i tržišne komunikacije

Programski sadržaj namijenjen je: Srednješkolcima, studentima, građanima, kreativcima

Životopis:

Doc.dr.sc. Iva Buljubašić, trenutačo radi kao docentica na Odjelu za kulturologiju u Osijeku, na kadetri za Kulturalni menadžment. Doktorirala je 2015. godine na temi Nekonvencionalnoga marketinga u institucijama kulture u RH na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Prošle godine predstavljala je Sveučilište u Osijeku na elitnom ekonomskom forumu mladih lidera u Nowom Saczu u Poljskoj i imala je vlastiti kolegij pod nazivom "Gerila marketing komunikacija" na Fakultetu elektroničkih medija u Stuttgartu gdje je podučavala studente iz cijeloga svijeta. Iza sebe ima više uspješnih marketing kampanja za institucije kulture kao i brandove: HNK u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, Ledo, Konzum, Landesmuseum Württemberg u Stuttgartu itd.

Životopis suradnika:

Maja Haršanji, od listopada 2015. do prosinca 2017. godine bila je zaposlena na radnom mjestu voditelja Ureda za računovodstvene i financijske poslove na Odjelu za kulturologiju. Od 1. siječnja 2018. godine radi kao asistentica na istoimenom Odjelu, na Katedri za kulturalni menadžment, gdje izvodi seminarsku nastavu i radionice iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija. Objavila je nekoliko znanstvenih radova. Doktorandica je Doktorske škole Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, smjera Menadžment u kulturi, umjetnosti i obrazovanju. Gordana Lesinger od 1. lipnja 2012. asistentica je na Katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 2008. stekla je akademski naziv sveučilišnog specijalista ekonomije na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. diplomiranog novinara na Sveučilištu u Zagrebu i 1999. diplomiranog ekonomista na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Godine 2002. završila je Londonsku školu za odnose s javnošću, 2004. Nizozemsku kraljevsku akademiju “Government Communication”, 2004 – 2006. NATO (CICA) komunikacijsku školu te 2009. Školu za odnose s javnošću Fakulteta političkih znanosti.

Gordana Lesinger, od 1. lipnja 2012. asistentica je na Katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 2008. stekla je akademski naziv sveučilišnog specijalista ekonomije na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. diplomiranog novinara na Sveučilištu u Zagrebu i 1999. diplomiranog ekonomista na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Godine 2002. završila je Londonsku školu za odnose s javnošću, 2004. Nizozemsku kraljevsku akademiju “Government Communication”, 2004 – 2006. NATO (CICA) komunikacijsku školu te 2009. Školu za odnose s javnošću Fakulteta političkih znanosti. U razdoblju od 1999. do 2002. radila je na Hrvatskom radiju Osijek, a od 2002. do 2004. u Uredu za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije, od 2004. do 2010. u Službi za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, te od 2011. do 2012. kao voditelj odnosa s javnošću projekta e-kupi Msan grupe. Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću te Matice hrvatske.

Kristina Mandarić, rođena 27.11.1994. u Zagrebu, trenutno redovna studentica diplomskoga studija Odjela za kulturologiju u Osijeku gdje i stanuje. Kroz studijski program uključena u razne aktivnosti, projekte i volontiranja na raznim znanstvenim područjima. Volontiranjem za ReArt festival otvoren je prostor za usavršavanje stručnog dijela, dok je narav festivala kao takvoga, spoj vlastitih afiniteta i prilike za stjecanjem praktičnoga iskustva.

Mirna Butković, rođena 23.8.1994. godine u Našicama. Trenutno redovna studentica diplomskoga studija Odjela za kulturologiju u Osijeku gdje i stanuje. U sklopu studija te zahvaljujući privatnim interesima i drugim aktivnostima razvija iskustvo na područjima kreativnih industrija te područja komunikacija. Volontiranje za ReArt festival donosi novo iskustvo, u području znanosti i umjetnosti, a ujedno je i prostor za kreativno izražavanje, usavršavanje i oblikovanje.

Sponzor događaja: Pik VrbovecDate and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved